Connect with us

Economie

Bizar: jongen (15) overleden aan builenpest na eten besmette marmot.

Een tienerjongen (15) is in het westen van Mongolië overleden aan de builenpest. De overheid bevestigt dat de tiener overleed na het eten van een besmette marmot.

Een deel van de bevolking van de provincie Gobi-Altai is na het overlijden van de jongen in quarantaine geplaatst. Montsame News Agency weet dat om en bij de vijftien mensen contact hadden met de jongen. De quarantainemaatregelen zijn zondag opgeheven.

Waarschuwing om geen marmotten te eten

Ook in China zou er een losstaand geval zijn van builenpest. In de regio Mongolië zou nog een andere persoon besmet zijn met de ziekte. Nu waarschuwt de lokale overheid voor de gevaren van het consumeren van marmotten.

Besmette eekhoorn in Amerika

In de Amerikaanse staat Colorado is een eekhoorntje ontdekt dat positief testte op het coronavirus. Dat beweert de nieuwszender CBS op basis van verklaringen van de plaatselijke gezondheidszorg in Jefferson County.