Connect with us

Economie

Bejaarde demonstrant (75) zwaargewond na hardhandige aanpak politie.

Een bejaarde man (75) die deelnam aan een betoging tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten, raakte zwaargewond nadat hij door twee agenten hardhandig werd aangepakt.

Het incident vond plaats tijdens een demonstratie in Buffalo in de Amerikaanse staat New York.

Videobeelden

Een journalist van een lokale omroep legde het voorval vast op camera. Op de beelden is te zien hoe de oudere man naar de agenten en militairen stapt. Na een korte woordenwisseling wordt de man hardhandig op de grond geduwd en maakt hij een vreselijke klap. Het slachtoffer begon meteen zwaar te bloeden aan zijn hoofd.

Woedende reacties

Op de sociale media wordt woedend gereageerd. Ook de burgemeester van Buffalo liet van zich horen: “Ik ben diep geschokt door deze video. Na dagen van vreedzame protesten en overleg met de politie, is dit voorval ontmoedigend.”

Schorsing

De meeste agenten laten de man gewoon op de grond liggen. Een van de betrokken politieagenten buigt zich nog over hem. Uiteindelijk werd er medische hulp ingeschakeld en werd de man met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Later beweerde de politie dat de man gewond raakte omdat hij struikelde. Nadat de video begon te circuleren, moest die verklaring weer ingetrokken worden. De politie begon een onderzoek en de twee betrokken agenten werden alvast geschorst.