-

Nederland

Bianca springt in beek om twee maanden oude baby te redden.

Bianca uit Spijkenisse verdient het om eens goed in het zonnetje gezet te worden. De moeder was maandag samen met haar zoontje aan het wandelen. Dat doen ze wel vaker. Maar die maandag zou een dag worden om nooit te vergeten.

Er lag een kinderwagen in de sloot, met daarin een twee maanden oude baby. Bianca vertelde aan Rijnmond dat ze met haar zoontje aan het wandelen was, toen ze een vrouw om hulp hoorde schreeuwen.

Eerst zagen ze niet wat er aan de hand was. Maar toen ze dichterbij kwamen, zagen ze een peuter in het gras verward om zich heen kijken. Bianca zei: “Toen zijn we wat sneller gaan lopen.”

Toen ze ter plaatse arriveerde, zag Bianca wat er gaande was. Er lag een kinderwagen in de sloot. De moeder probeerde de buggy wanhopig uit het water te trekken.

Bianca doet het relaas: “Ik kon maar aan één ding denken: rennen en die kinderwagen eruit trekken. Een andere dame kwam ook aangerend. Ik heb de wagen uit de sloot getrokken met alle kracht die ik had. Toen dacht ik ineens: waar is de baby? De wagen leek leeg. Toen we goed keken zagen we een bundeltje liggen, daarin zat de baby, helemaal onder water.”

Op het droge begon de baby te krijsen, wat een hele opluchting was. De andere vrouw verwittigde de hulpdiensten.

Bianca wil onderstrepen dat de moeder niets te verwijten valt. Ze was namelijk zelf ook in het water gesprongen en de waterkant was op die plek erg steil. Bianca vindt het verschrikkelijk dat sommige mensen op de sociale media commentaar leveren op de moeder. Daarover zei ze stellig: “Het had de beste kunnen overkomen. (…) Ze kon er niets aan doen.”

Ook de politie van Nissewaard was onder de indruk van haar heldendaad. Afgelopen woensdag verrasten ze haar met een bloemetje.

De moeder en de baby stellen het goed. Laten we Bianca eens goed in het zonnetje zetten.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder