Connect with us

Holland

Bianca springt in beek om twee maanden oude baby te redden.

Bianca uit Spijkenisse verdient het om eens goed in het zonnetje gezet te worden. De moeder was maandag samen met haar zoontje aan het wandelen. Dat doen ze wel vaker. Maar die maandag zou een dag worden om nooit te vergeten.

Er lag een kinderwagen in de sloot, met daarin een twee maanden oude baby. Bianca vertelde aan Rijnmond dat ze met haar zoontje aan het wandelen was, toen ze een vrouw om hulp hoorde schreeuwen.

Eerst zagen ze niet wat er aan de hand was. Maar toen ze dichterbij kwamen, zagen ze een peuter in het gras verward om zich heen kijken. Bianca zei: “Toen zijn we wat sneller gaan lopen.”

Toen ze ter plaatse arriveerde, zag Bianca wat er gaande was. Er lag een kinderwagen in de sloot. De moeder probeerde de buggy wanhopig uit het water te trekken.

Bianca doet het relaas: “Ik kon maar aan één ding denken: rennen en die kinderwagen eruit trekken. Een andere dame kwam ook aangerend. Ik heb de wagen uit de sloot getrokken met alle kracht die ik had. Toen dacht ik ineens: waar is de baby? De wagen leek leeg. Toen we goed keken zagen we een bundeltje liggen, daarin zat de baby, helemaal onder water.”

Op het droge begon de baby te krijsen, wat een hele opluchting was. De andere vrouw verwittigde de hulpdiensten.

Bianca wil onderstrepen dat de moeder niets te verwijten valt. Ze was namelijk zelf ook in het water gesprongen en de waterkant was op die plek erg steil. Bianca vindt het verschrikkelijk dat sommige mensen op de sociale media commentaar leveren op de moeder. Daarover zei ze stellig: “Het had de beste kunnen overkomen. (…) Ze kon er niets aan doen.”

Ook de politie van Nissewaard was onder de indruk van haar heldendaad. Afgelopen woensdag verrasten ze haar met een bloemetje.

De moeder en de baby stellen het goed. Laten we Bianca eens goed in het zonnetje zetten.