-

Economie

Bezorger laat bejaarde klant die op de grond gevallen is gewoon liggen.

In de Verenigde Staten is een bezorger gefilmd die weigerde om een bejaarde klant recht te helpen die bij zijn voordeur op de grond gevallen was.

Op de beelden is te zien hoe de bejaarde man (89) uit Texas hulpeloos op de grond ligt, terwijl de bezorger gewoon wegrent.

De bezorger zet een groot pakket neer op enkele meters afstand van waar de man op de grond ligt. Maar in plaats van de man overeind te helpen, loopt hij gewoon terug naar zijn bestelwagen om de deur dicht te doen. Terwijl ze bezorger wegloopt, smeekt de bejaarde man om hulp: “Een beetje hulp alsjeblieft …Help me een handje. Ik kan niet opstaan.”

Veeleer dan de noodlijdende man te helpen, antwoordt de werknemer van de pakjesdienst: “Dat kan ik niet doen, opa. Het spijt me.” Daarop zegt de gepensioneerde man: “Oh, oké dan.”

De dochter van de man, Maria Kouches, zegt dat haar vader al bijna 15 minuten op de grond lag toen de bezorger aankwam om het pakketje te leveren.

De dochter schreef op Facebook: “Hij belde niet eens aan of belde de noodcentrale niet. Gelukkig stelt hij het goed, maar wat als dat niet het geval was?”

In een interview met de nieuwszender legt de vrouw uit dat haar vader dementie heeft en voordien al gevallen was. Het duurde nog tien minuten alvorens Maria arriveerde om haar papa overeind te helpen.

Maria vertelde: “We proberen op hem te letten, maar hij loopt nog altijd met zijn rollator. Het lijkt erop dat hij terug naar binnen probeerde te gaan en dat zijn been het liet afweten. Hij raakt in de war en maakt zich snel boos over nieuwe dingen.”

De pakjesdienst bood ondertussen excuses aan en beloofde om het voorval te onderzoeken. Ze kondigden aan gepaste maatregelen te nemen.

Het is droevig om te zien dat deze bezorger de oude man zo aan zijn lot overliet. Wat vind jij hiervan?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder