Connect with us

Economie

Bezorger laat bejaarde klant die op de grond gevallen is gewoon liggen.

In de Verenigde Staten is een bezorger gefilmd die weigerde om een bejaarde klant recht te helpen die bij zijn voordeur op de grond gevallen was.

Op de beelden is te zien hoe de bejaarde man (89) uit Texas hulpeloos op de grond ligt, terwijl de bezorger gewoon wegrent.

De bezorger zet een groot pakket neer op enkele meters afstand van waar de man op de grond ligt. Maar in plaats van de man overeind te helpen, loopt hij gewoon terug naar zijn bestelwagen om de deur dicht te doen. Terwijl ze bezorger wegloopt, smeekt de bejaarde man om hulp: “Een beetje hulp alsjeblieft …Help me een handje. Ik kan niet opstaan.”

Veeleer dan de noodlijdende man te helpen, antwoordt de werknemer van de pakjesdienst: “Dat kan ik niet doen, opa. Het spijt me.” Daarop zegt de gepensioneerde man: “Oh, oké dan.”

De dochter van de man, Maria Kouches, zegt dat haar vader al bijna 15 minuten op de grond lag toen de bezorger aankwam om het pakketje te leveren.

De dochter schreef op Facebook: “Hij belde niet eens aan of belde de noodcentrale niet. Gelukkig stelt hij het goed, maar wat als dat niet het geval was?”

In een interview met de nieuwszender legt de vrouw uit dat haar vader dementie heeft en voordien al gevallen was. Het duurde nog tien minuten alvorens Maria arriveerde om haar papa overeind te helpen.

Maria vertelde: “We proberen op hem te letten, maar hij loopt nog altijd met zijn rollator. Het lijkt erop dat hij terug naar binnen probeerde te gaan en dat zijn been het liet afweten. Hij raakt in de war en maakt zich snel boos over nieuwe dingen.”

De pakjesdienst bood ondertussen excuses aan en beloofde om het voorval te onderzoeken. Ze kondigden aan gepaste maatregelen te nemen.

Het is droevig om te zien dat deze bezorger de oude man zo aan zijn lot overliet. Wat vind jij hiervan?