Connect with us

Economie

Lieveheersbeestjes terroriseren Nederlandse stranden.

Het warme zomerweer lokt heel wat Nederlanders naar het strand, maar miljoenen lieveheersbeestjes dachten daar net zo over. Met uitzondering van de Waddeneilanden, krioelt het op zowat alle Nederlandse stranden van de gestippelde beestjes.

De parasols zitten boordevol lieveheersbeestjes en de insecten kruipen zelfs onder de zwemkleding van de strandgasten. Er is geen ontsnappen aan. Een groot aantal strandgasten vond dit zo irritant, dat ze weer huiswaarts keerden.

Ze zitten overal

Volgens Hart van Nederland zitten de miljoenen beestjes op vrijwel alle Nederlandse stranden. Anduril Blokker van restaurant De Strandtent in Callantsoog verklaarde: “Ik deed net nog een parasol open, er zaten er meer dan vijfhonderd in! En vanavond zullen het er nog veel meer zijn, dat zag je gisteren ook. Gelukkig doen ze niks en kinderen vinden ze vaak ook wel leuk. Maar nu zijn het er wel heel erg veel.”

Niet snel voorbij

Boswachter Mark Kras legt uit dat we nog niet snel van deze plaag verlost zullen zijn. Kras legde uit: “De lieveheersbeestjes worden meegevoerd door de oostenwind. Ze zitten achter hun prooien aan, gaan steeds hoger en worden zo richting de kust geblazen.” De boswachter legt uit dat eenmaal ze bij het water aankomen, ze massaal zakken om niet in het water te belanden. Daarom landen ze massaal op de stranden. Hij voorspelt dat de beestjes er de komende dagen ook nog wel zullen zijn.

Talrijke badgasten uitten hun ergernis op de social media.