Connect with us

Economie

Bejaarden in Limburg niet gedoucht bij extreme hitte.

Bij extreme hitte snakt iedereen wel naar een verfrissende douche. In Limburg moeten heel wat bejaarden bij extreem heet weer het echter zonder douche stellen. In de plaats daarvan worden ze gewassen met een nat washandje.

Tessa Schreibers, directrice wijkverpleging bij Meander Thuiszorg, verklaarde aan De Limburger: “Een douchebeurt kost extra energie en is belastend voor de klanten en onze medewerkers. Een washandje – wassen zonder water, zoals wij het noemen – geeft hetzelfde resultaat.”

Schreibers signaleert dat het dragen van een mondkapje het wassen voor het personeel nog zwaarder maakt. De directrice geeft nog mee: “Maar zonder corona hadden we dit ook gedaan. Het maakt deel uit van ons hitteprotocol.”

De moeder van Henk Dritty is aangewezen op de hulp van de thuiszorg en hij is niet te spreken over de maatregel. De man is razend: “Als het zo warm is, verlang je juist naar een extra douchebeurt. Mijn moeder ervaart het helemaal niet als extra belastend, ze wil gewoon gedoucht worden. We mogen hopen dat wij niet zo oud worden en zo worden behandeld.”

Schreibers reageerde dat er altijd gepraat kan worden wanneer ervaringen van cliënten niet goed zijn.