Connect with us

Economie

Brandweer reanimeert hond die gevangen zat in huisbrand.

Vorig weekend moest de brandweer van SCI Région Sierre uitrukken voor een huisbrand in het Zwitsers dorpje Chalais. Toen ze arriveerden, vernamen ze dat de familiehond Spyke nog in het brandende huis zat.

De heldhaftige brandweerlieden haalden alles uit de kast om de prachtige Berner Sennenhond te redden!

De plaatselijke brandweercommandant Lucien Cottier verklaarde aan Le Nouvelliste dat de baasjes in hun haast om het huis te verlaten er helaas niet in geslaagd waren om hun viervoeter te redden.

De commandant getuigde: “Het waren de huiseigenaars, veilig en wel, die ons meldden dat hun hond, gehinderd door de rook, niet naar buiten was geraakt.”

Er waren negen voertuigen en dertig brandweerlieden ter plaatse om de huisbrand te bestrijden. Terwijl de brandweerlieden de brand blusten, baanden andere brandweerlieden zich een weg naar binnen om de hond te zoeken.

De brandweercommandant doet het relaas: “Ze vonden de bewusteloze hond, redden hem en vervolgens reanimeerden ze hem met de hulp van de aanwezige hulpverleners, alvorens hem naar de dierenarts te brengen. Twee uur later, toen we onze spullen aan het opbergen waren, was Spyke terug en voelde zich stukken beter. Een prachtige afloop van een speciaal verhaal voor ons als brandweerman.”

De brand kon gelukkig snel geblust worden en er vielen geen gewonden. De brandoorzaak wordt nog onderzocht.

Deel dit bericht als ook jij vindt dat deze brandweerlieden een medaille verdienen!