Connect with us

Economie

Bedrijf werkt aan chip om muziek rechtstreeks in hersenen te streamen.

Als het Neuralink-hersenimplantaat van Elon Musk gaat werken, mogen we binnenkort onze oordopjes en koptelefoon in de prullenmand gooien.

Musk kondigde op Twitter aan dat hij plannen heeft om een chip te ontwikkelen om muziek rechtstreeks in de hersenen te streamen.

Austin Howard, een computerwetenschapper, antwoordde op de tweet: “Als we Neuralink implementeren, kunnen we dan rechtstreeks met onze chips naar muziek luisteren? Geweldige functie.”

De innovatieve chip wordt met haarfijne draadjes aan de hersenen verbonden. The Independent schrijft dat je draadloos en via USB-aansluiting kunt ‘updaten’. De chip zou het mogelijk maken om computers te bestuderen met je gedachten.

Depressies en verslavingen

Musk maakte zich eerder al sterk dat de Neuralink kan helpen om verslavingen en depressies te bestrijden. Dat antwoordde de ondernemer op een vraag van iemand of het mogelijk is om het deel van de hersenen opnieuw te trainen dat verantwoordelijk is voor verslavingen en depressies.

De miljardair kondigde aan dat hij op 28 augustus met meer nieuws komt. Musk suggereerde ook dat je hormoonhuishouding beïnvloed kan worden door de chip. Verder zou het ook heilzaam kunnen zijn voor mensen met Parkinson.

View this post on Instagram

Until tomorrow

A post shared by @ elonmusk on

View this post on Instagram

Rocket man ?

A post shared by @ elonmusk on