Connect with us

Economie

Agent die dakloze toilet liet likken, krijgt straf te horen.

Een politieagent uit Hawaï is deze week veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij had een dakloze man verplicht om een toilet af te likken.

De jury was van oordeel dat de dakloze man zich niet kon verdedigen. Rechter Leslie Kobayashi zei: “U heeft zijn enige bezit afgepakt: zijn waardigheid.”

Het voorval vond plaats in 2018 toen agent John Rabago en zijn collega uitrukten voor een melding. De twee agenten vonden een dakloze in een toilet. Rabago dreigde ermee om zijn hoofd in het toilet te steken als hij het niet zou aflikken. Hij hield zijn schouder vast en stond op zijn been om hem in bedwang te houden. Daarna gaf de dakloze gevolg aan het bevel van de agent en begon het toilet af te likken.

De rechter was razend: “Ik ben hier om u te veroordelen voor het ergste wat u ooit in uw leven gedaan heeft.” Aanvankelijk lachte de agent de feiten weg, maar legde later toch bekentenissen af.

Slachtoffer is blij

Rabago bood ondertussen zijn excuses aan de familie aan. Hij verklaarde: “Twee jaar geleden nam ik een beslissing waar ik niet trots op ben. Mijn daden hebben het leven van ieder van ons voorgoed veranderd.” De advocaat van het slachtoffer zegt dat zijn cliënt tevreden is met de uitspraak. “Hij is blij verrast dat de rechtbank een passende straf uitsprak.”

De tweede verdachte moet nog voor de rechter verschijnen. Wellicht krijgt hij een lagere straf omdat hij niet actief deelnam aan de feiten.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending