-

Economie

Agent die dakloze toilet liet likken, krijgt straf te horen.

Een politieagent uit Hawaï is deze week veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij had een dakloze man verplicht om een toilet af te likken.

De jury was van oordeel dat de dakloze man zich niet kon verdedigen. Rechter Leslie Kobayashi zei: “U heeft zijn enige bezit afgepakt: zijn waardigheid.”

Het voorval vond plaats in 2018 toen agent John Rabago en zijn collega uitrukten voor een melding. De twee agenten vonden een dakloze in een toilet. Rabago dreigde ermee om zijn hoofd in het toilet te steken als hij het niet zou aflikken. Hij hield zijn schouder vast en stond op zijn been om hem in bedwang te houden. Daarna gaf de dakloze gevolg aan het bevel van de agent en begon het toilet af te likken.

De rechter was razend: “Ik ben hier om u te veroordelen voor het ergste wat u ooit in uw leven gedaan heeft.” Aanvankelijk lachte de agent de feiten weg, maar legde later toch bekentenissen af.

Slachtoffer is blij

Rabago bood ondertussen zijn excuses aan de familie aan. Hij verklaarde: “Twee jaar geleden nam ik een beslissing waar ik niet trots op ben. Mijn daden hebben het leven van ieder van ons voorgoed veranderd.” De advocaat van het slachtoffer zegt dat zijn cliënt tevreden is met de uitspraak. “Hij is blij verrast dat de rechtbank een passende straf uitsprak.”

De tweede verdachte moet nog voor de rechter verschijnen. Wellicht krijgt hij een lagere straf omdat hij niet actief deelnam aan de feiten.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder