-

Economie

Zwarte restauranteigenaar die politie gratis maaltijden gaf, doodgeschoten door agenten.

Een restauranteigenaar die altijd gratis maaltijden gaf aan de politie werd tijdens protesten in Kentucky doodgeschoten door de ordetroepen.

David McAtee (53) werd maandag gedood toen politieagenten en leden van de Nationale Garde een avondklok handhaafden in Louisville. De avondklok werd ingesteld naar aanleiding van de protesten na het overlijden van George Floyd in handen van de politie. Zijn familie zegt dat hij zijn nichtje, die ook werd geraakt door een kogel, probeerde te beschermen.

Geliefde figuur

De restauranthouder, die erg populair was in zijn gemeenschap, werd iets na middernacht doodgeschoten. De volgende ochtend lag zijn lichaam nog altijd op de plek waar hij door een politiekogel geraakt werd.

Facebook

De politiebaas Steve Conrad werd ondertussen ontslagen nadat aan het licht kwam dat de politieagenten tijdens de chaotische scène geen bodycams droegen of dat ze niet ingeschakeld waren.

De politie zei dat ze reageerden op schoten vanuit een groep mensen, maar getuigen zeggen dat de mensen niet aan het protesteren waren. De familie van McAtee legde uit dat de wijk elke week bij elkaar komt om muziek te luisteren en dat de restauranteigenaar daar dan voedsel verkocht.

Diepe rouw

De moeder van McAtee, Odessa Riley, rouwt nog altijd om het verlies van haar dochter, die eerder dit jaar overleed. Riley vertelde: “Wanneer je een kind verliest, verlies je ook een stuk van jezelf. Ik moest 22 januari nog mijn dochter begraven.”

Facebook

Riley vervolgde: “Hij gaf alle politieagenten te eten. De politie ging naar binnen en praatte met hem en ze waren graag bij hem. Hij gaf hen te eten. Hij gaf hen gratis voedsel. Het enige wat hij daar deed op die hoek was een beetje geld verdienen.”

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden van McAtee is nog volop aan de gang.

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder