Connect with us

Economie

Zwarte restauranteigenaar die politie gratis maaltijden gaf, doodgeschoten door agenten.

Een restauranteigenaar die altijd gratis maaltijden gaf aan de politie werd tijdens protesten in Kentucky doodgeschoten door de ordetroepen.

David McAtee (53) werd maandag gedood toen politieagenten en leden van de Nationale Garde een avondklok handhaafden in Louisville. De avondklok werd ingesteld naar aanleiding van de protesten na het overlijden van George Floyd in handen van de politie. Zijn familie zegt dat hij zijn nichtje, die ook werd geraakt door een kogel, probeerde te beschermen.

Geliefde figuur

De restauranthouder, die erg populair was in zijn gemeenschap, werd iets na middernacht doodgeschoten. De volgende ochtend lag zijn lichaam nog altijd op de plek waar hij door een politiekogel geraakt werd.

Facebook

De politiebaas Steve Conrad werd ondertussen ontslagen nadat aan het licht kwam dat de politieagenten tijdens de chaotische scène geen bodycams droegen of dat ze niet ingeschakeld waren.

De politie zei dat ze reageerden op schoten vanuit een groep mensen, maar getuigen zeggen dat de mensen niet aan het protesteren waren. De familie van McAtee legde uit dat de wijk elke week bij elkaar komt om muziek te luisteren en dat de restauranteigenaar daar dan voedsel verkocht.

Diepe rouw

De moeder van McAtee, Odessa Riley, rouwt nog altijd om het verlies van haar dochter, die eerder dit jaar overleed. Riley vertelde: “Wanneer je een kind verliest, verlies je ook een stuk van jezelf. Ik moest 22 januari nog mijn dochter begraven.”

Facebook

Riley vervolgde: “Hij gaf alle politieagenten te eten. De politie ging naar binnen en praatte met hem en ze waren graag bij hem. Hij gaf hen te eten. Hij gaf hen gratis voedsel. Het enige wat hij daar deed op die hoek was een beetje geld verdienen.”

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden van McAtee is nog volop aan de gang.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending