Connect with us

Economie

Zwarte restauranteigenaar die politie gratis maaltijden gaf, doodgeschoten door agenten.

Een restauranteigenaar die altijd gratis maaltijden gaf aan de politie werd tijdens protesten in Kentucky doodgeschoten door de ordetroepen.

David McAtee (53) werd maandag gedood toen politieagenten en leden van de Nationale Garde een avondklok handhaafden in Louisville. De avondklok werd ingesteld naar aanleiding van de protesten na het overlijden van George Floyd in handen van de politie. Zijn familie zegt dat hij zijn nichtje, die ook werd geraakt door een kogel, probeerde te beschermen.

Geliefde figuur

De restauranthouder, die erg populair was in zijn gemeenschap, werd iets na middernacht doodgeschoten. De volgende ochtend lag zijn lichaam nog altijd op de plek waar hij door een politiekogel geraakt werd.

Facebook

De politiebaas Steve Conrad werd ondertussen ontslagen nadat aan het licht kwam dat de politieagenten tijdens de chaotische scène geen bodycams droegen of dat ze niet ingeschakeld waren.

De politie zei dat ze reageerden op schoten vanuit een groep mensen, maar getuigen zeggen dat de mensen niet aan het protesteren waren. De familie van McAtee legde uit dat de wijk elke week bij elkaar komt om muziek te luisteren en dat de restauranteigenaar daar dan voedsel verkocht.

Diepe rouw

De moeder van McAtee, Odessa Riley, rouwt nog altijd om het verlies van haar dochter, die eerder dit jaar overleed. Riley vertelde: “Wanneer je een kind verliest, verlies je ook een stuk van jezelf. Ik moest 22 januari nog mijn dochter begraven.”

Facebook

Riley vervolgde: “Hij gaf alle politieagenten te eten. De politie ging naar binnen en praatte met hem en ze waren graag bij hem. Hij gaf hen te eten. Hij gaf hen gratis voedsel. Het enige wat hij daar deed op die hoek was een beetje geld verdienen.”

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden van McAtee is nog volop aan de gang.