-

Economie

Zware kritiek op ‘zielig’ hondje van Rachel Hazes.

Rachel Hazes houdt zielsveel van haar hondje Zoë. Dat zie je ook goed aan wie het plekje krijgt naast haar in de auto. Dat is namelijk steevast Zoë, en niet haar dochter, zoon of een man die naast haar mag zitten. De moeder van André Hazes zorgt ervoor dat haar hondje er altijd piekfijn uitziet. Maar niet alle volgers zijn even blij met het hondje dat Rachel heeft.

Een volger die het niet zo begrepen heeft op hondjes zoals Zoë schreef: “Zo jammer dat veel van dit soort kleine hondjes met een te klein schedeltje door gefokt blijven worden. De hersentjes zijn te groot voor de schedeltjes en hebben elke dag hoofdpijn.” Volgens andere volgers lijdt dit soort hondjes inderdaad aan tal van gezondheidsproblemen. “Ze hebben veel pijn”, “Inderdaad heel zielig” en “Gelukkig is deze niet heel klein, dus dat is al een klein voordeel”, is een greep uit de negatieve reacties.

In de watten gelegd

Er zijn ook heel wat volgers, inclusief een hondenfokker, die een andere mening hebben. Zij denken dat deze hondjes niet zo veel pijn hebben en dat Zoë goed in de watten wordt gelegd door Rachel. Dat blijkt ook uit haar Instagram. De viervoeter mag overal mee naartoe en Rachel houdt overduidelijk zielsveel van haar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Liefste Zoë je bent nog mooier dan dat je al was???

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes) op

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder