Connect with us

Economie

Woede over live uitzenden laatste minuten stervende coronapatiënt.

Een televisiezender in Bolivia haalde zich de woede op de hals nadat ze de laatste minuten van een stervende coronapatiënt live uitzonden, terwijl de dokters hem probeerden te reanimeren.

De programmamakers van ‘No mentiras’ zeiden dat ze de beslissing namen om het uit te zenden om de lokale overheid in Santa Cruz aan te sporen tot actie. Die zouden de gezondheidszorg in de regio zwaar verwaarloosd hebben.

Het programma toonde de dertig minuten lange doodstrijd van de patiënt, terwijl dokters hem probeerden te reanimeren.

De ombudsvrouw van de overheid, Nadia Cruz, haalde vernietigend uit en noemde het ‘sensatiezucht’. Ook prominente journalisten uitten zware kritiek op de beelden. Journaliste Maria Trigo tweette: “Wat een gebrek aan respect voor de familie van de overledene. We verloren heel wat dingen met dit virus, waaronder ook medeleven.”