Connect with us

Economie

Wat zie jij eerst in deze prent: de lippen, de bomen of de wortels?

Herinner jij je nog die leuke persoonlijkheidstests op de sociale media? Hier hebben we er zo eentje en het is best interessant. Deze test toont een beeld dat iets over je persoonlijkheid kan zeggen.

Wat is het eerste waar je aan denkt als je deze illustratie ziet? Zijn het de lippen, de bomen of de wortels?

De lippen

Als je eerst de lippen ziet, ben je een eenvoudige en rustige persoon. Je bent iemand die een niet-gecompliceerd leven verkiest. Bovendien ben je erg flexibel en gaat vaak mee met de stroom.

Je bent een wijze persoon met goede bedoelingen, soms zelfs een beetje “naïef.” Je waardeert eerlijkheid. En je bent ook een sterke persoon en houdt ervan om problemen zelf zonder hulp op te lossen.

De bomen

Als je de bomen eerst ziet, is de kans groot dat je een extrovert bent. Hoewel je beleefd bent, ben je niet het type dat ze door anderen laat meeslepen. Je vindt het belangrijk wat anderen over je denken. Het is moeilijk om je vertrouwen te winnen en dat is waarom je eerlijke mensen als je beste vrienden zoekt. Je bent sterk en mysterieus, dus je weet hoe je emoties te verbergen wanneer dat nodig is.

De wortels

Wanneer je eerst de wortels ziet, dan is de kans groot dat je een introvert bent. Je weet wanneer je het fout hebt en je vindt het niet erg om opbouwende kritiek te krijgen. Je zit boordevol wijsheid en bent ontzettend gedisciplineerd. Dat is ook de reden waarom je je doelstellingen vaak behaalt. Je leeft volgens morele waarden en bent zeer verantwoordelijk. Soms kamp je met je zelfvertrouwen, maar je overleeft omdat je geduldig en onafhankelijk bent.

Deel deze persoonlijkheidstest met je vrienden om te weten wat zij als eerste zien!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending