Connect with us

Economie

Vuilnisman ziet brandend huis op route en beukt deur in om bejaard koppel te redden.

Deze moedige vuilnisman was onderweg op zijn vaste route. Toen hij een brandende woning zag, twijfelde hij geen seconde en schoot meteen in actie.

Toen brandweerman Kevin Wise en zijn team ter plaatse arriveerden bij de huisbrand in Ceres in de Amerikaanse staat California, merkten ze dat het huis compleet in brand stond. De vlammen sloegen al naar buiten.

Maar de voordeur lag aan diggelen, dus repten de brandweerlieden zich naar binnen om te kijken of er iemand gered moest worden.

Toen de brand uitbrak, was er een bejaard echtpaar in de woning. De heldhaftige actie van de vuilnismand leidde ertoe dat het koppel zich snel in veiligheid kon brengen.

Vuilnisman Bubba Lebow was aan het werk toen hij het brandende huis opmerkte. Hij waarschuwde onmiddellijk de hulpdiensten en klopte op de deur. Er antwoordde niemand … De vuilnisman kon de deur forceren en zag een bejaarde man voor zich staan. De oudere man was helemaal in de war.

Bubba getuigde aan de lokale media dat hij de bejaarde man naar buiten leidde. Het echtpaar wilde echter terug naar binnen gaan om hun geliefde konijn te redden.

Bubba vertelde: “Ze wilden binnen blijven omdat ze hun konijn probeerden te pakken. Ze wilden terug naar binnen. Het was een ware strijd om ze uit de woning te houden.”

De 29-jarige man blijft erg nuchter over zijn heldendaad. Hij vindt niet dat hij iets buitengewoon heeft gedaan. Hij was naar eigen zeggen gewoon op het juiste ogenblik op de juiste plaats.

De vuilnisman zei: “Ik deed iets wat iedereen zou doen. Maar toen ik vertrok, werd ik een beetje emotioneel … Ik hoop dat als het mijn familie was, iemand hetzelfde zou doen.”

In de video hieronder zien we hoe de brandweer naar het brandende huis rijdt vanuit de brandweerkazerne. Bubba zorgde ervoor dat er alleen maar materiële schade was! Laten we deze held overladen met hartjes!