Connect with us

Economie

Vuilnisman ziet brandend huis op route en beukt deur in om bejaard koppel te redden.

Deze moedige vuilnisman was onderweg op zijn vaste route. Toen hij een brandende woning zag, twijfelde hij geen seconde en schoot meteen in actie.

Toen brandweerman Kevin Wise en zijn team ter plaatse arriveerden bij de huisbrand in Ceres in de Amerikaanse staat California, merkten ze dat het huis compleet in brand stond. De vlammen sloegen al naar buiten.

Maar de voordeur lag aan diggelen, dus repten de brandweerlieden zich naar binnen om te kijken of er iemand gered moest worden.

Toen de brand uitbrak, was er een bejaard echtpaar in de woning. De heldhaftige actie van de vuilnismand leidde ertoe dat het koppel zich snel in veiligheid kon brengen.

Vuilnisman Bubba Lebow was aan het werk toen hij het brandende huis opmerkte. Hij waarschuwde onmiddellijk de hulpdiensten en klopte op de deur. Er antwoordde niemand … De vuilnisman kon de deur forceren en zag een bejaarde man voor zich staan. De oudere man was helemaal in de war.

Bubba getuigde aan de lokale media dat hij de bejaarde man naar buiten leidde. Het echtpaar wilde echter terug naar binnen gaan om hun geliefde konijn te redden.

Bubba vertelde: “Ze wilden binnen blijven omdat ze hun konijn probeerden te pakken. Ze wilden terug naar binnen. Het was een ware strijd om ze uit de woning te houden.”

De 29-jarige man blijft erg nuchter over zijn heldendaad. Hij vindt niet dat hij iets buitengewoon heeft gedaan. Hij was naar eigen zeggen gewoon op het juiste ogenblik op de juiste plaats.

De vuilnisman zei: “Ik deed iets wat iedereen zou doen. Maar toen ik vertrok, werd ik een beetje emotioneel … Ik hoop dat als het mijn familie was, iemand hetzelfde zou doen.”

In de video hieronder zien we hoe de brandweer naar het brandende huis rijdt vanuit de brandweerkazerne. Bubba zorgde ervoor dat er alleen maar materiële schade was! Laten we deze held overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending