Connect with us

Economie

Vrouw neemt mondkapje af en hoest opzettelijk in gezicht baby.

Een vrouw in California hoestte opzettelijk in het gezicht van een 1-jarige baby na een woordenwisseling over het niet genoeg afstand houden.

Het incident vond vrijdag plaats in Yogurtland in San Jose. De vrouw stond aan te schuiven voor de baby, haar moeder en oma.

Volgens de politie was de vrouw misnoegd omdat de moeder, Mireya Mora, te dicht bij haar stond en zich niet aan de social distancing regels hield.

De vrouw nam daarop haar mondkapje af, benaderde de baby in de kinderwagen en hoestte herhaaldelijk in het gezicht van het kleintje. Dan verliet ze de zaak.

De politie verspreidde een signalement van de blanke vrouw in de zestig. Mora vertelde aan de media dat de aanval misschien raciaal geïnspireerd is. Ze getuigde: “Ik en mijn oma zijn Zuid-Amerikaans, en ze begon te schreeuwen over mijn afstand en mishandelde me verbaal toen ik Spaans begon te praten met mijn oma.”

Lichte koorts

Haar zoon had lichte koorts nadat de vrouw op hem had gehoest, maar gelukkig genas hij snel. “Als hij ziek was geworden … ik mag er niet aan denken”, voegde de moeder er nog aan toe.