Connect with us

Economie

De meeste mensen weten niet in welk glas het meeste water zit.

Toen we nog naar school gingen, was het oplossen van problemen een belangrijk onderdeel van onze studies.

We zaten aan ons bureautje en zetten onze hersenen aan het werk om het antwoord te vinden. Op die manier kon ons brein zich ontwikkelen tot het belangrijkste instrument van ons leven.

Maar eenmaal we niet meer naar school gaan, zijn onze hersenen gevuld met ambities en zorgen. Volwassen zijn is uiteraard geweldig maar het brengt vele verantwoordelijkheden met zich mee.

Je moet de was doen, je kinderen van school halen, optrekken met vrienden, werken, enzovoort. Dat alles maakt het moeilijk om te relaxen en je hersenen te laten rusten.

Daarom hebben we vandaag een raadsel voor jullie om al je zorgen even opzij te zetten. Ga rustig zitten om deze hersenkraker op te lossen!

In welk glas zit het meeste water?

Hieronder zien we vier glazen gevuld met water. In elk glas zit een ander object.

De uitdaging van vandaag: achterhaal in welk glas het meeste water zit!

Weet jij welk glas het is?

Denk goed na en kies het glas. Hieronder geven we het correcte antwoord weg.

Dit is het correcte antwoord

Oké, heb je een keuze gemaakt?

Het juiste antwoord is glas B.

Hoe kwamen we tot die conclusie? Als je iets in een glas water plaatst, zal de massa van het object de vloeistof verplaatsen om erin te passen. Daarom heeft het kleinste object het meeste water nodig om het glas weer vol te maken.

Zelfs zonder de juiste afmetingen te kennen, zijn we het er allemaal over eens dat de paperclip het minste weegt. Dat betekent ook dat dit object het minste plaats inneemt.

Had jij het goede glas gekozen? Deel dit bericht met je vrienden om ook hen uit te dagen.