Connect with us

Economie

De meeste mensen weten niet in welk glas het meeste water zit.

Toen we nog naar school gingen, was het oplossen van problemen een belangrijk onderdeel van onze studies.

We zaten aan ons bureautje en zetten onze hersenen aan het werk om het antwoord te vinden. Op die manier kon ons brein zich ontwikkelen tot het belangrijkste instrument van ons leven.

Maar eenmaal we niet meer naar school gaan, zijn onze hersenen gevuld met ambities en zorgen. Volwassen zijn is uiteraard geweldig maar het brengt vele verantwoordelijkheden met zich mee.

Je moet de was doen, je kinderen van school halen, optrekken met vrienden, werken, enzovoort. Dat alles maakt het moeilijk om te relaxen en je hersenen te laten rusten.

Daarom hebben we vandaag een raadsel voor jullie om al je zorgen even opzij te zetten. Ga rustig zitten om deze hersenkraker op te lossen!

In welk glas zit het meeste water?

Hieronder zien we vier glazen gevuld met water. In elk glas zit een ander object.

De uitdaging van vandaag: achterhaal in welk glas het meeste water zit!

Weet jij welk glas het is?

Denk goed na en kies het glas. Hieronder geven we het correcte antwoord weg.

Dit is het correcte antwoord

Oké, heb je een keuze gemaakt?

Het juiste antwoord is glas B.

Hoe kwamen we tot die conclusie? Als je iets in een glas water plaatst, zal de massa van het object de vloeistof verplaatsen om erin te passen. Daarom heeft het kleinste object het meeste water nodig om het glas weer vol te maken.

Zelfs zonder de juiste afmetingen te kennen, zijn we het er allemaal over eens dat de paperclip het minste weegt. Dat betekent ook dat dit object het minste plaats inneemt.

Had jij het goede glas gekozen? Deel dit bericht met je vrienden om ook hen uit te dagen.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending