-

Economie

Mama met corona bevalt van gezonde tweeling terwijl ze in coma ligt.

Toen ze uit coma ontwaakte, was ze moeder van een tweeling!

Al die opmerkelijke verhalen van mensen die het vreselijke virus overleven, geven ons hoop. Maar als een zwangere vrouw door de ziekte getroffen wordt, moeten we niet alleen het beste hopen voor de moeder.

Toen Monique Cook de diagnose kreeg van het coronavirus was ze acht maanden zwanger. De moeder van twee uit Atlanta had last van kortademigheid.

Toen ze haar weeën kreeg, voelde ze dat er iets mis was. Ze werd meteen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Toen ze positief testte voor Covid-19 zeiden de dokters haar dat ze via keizersnede zou moeten bevallen. Ze werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen waar ze in coma werd gebracht.

Vijf dagen later ontwaakte ze uit coma en kreeg te horen dat ze moeder was van een prachtige tweeling. Ze kon haar kleintjes August Sky en Angel Renee echter nog niet vasthouden omdat ze eerst moest genezen.

De moeder vertelde aan de lokale media: “Toen ik wakker werd, was het ergste om naar omlaag te kijken en geen dikke buik meer te zien. Geen baby’s.”

Echtgenoot stuurde haar een foto van haar baby’s

“Ik bleef maar vragen naar mijn baby’s. Toen zei een verpleegster me dat ze oké waren”, vertelde de kersverse moeder.

Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze tot tien moest tellen en dat alles daarna zwart werd.

Haar echtgenoot stuurde een foto van de tweeling naar een van de verpleegsters en toen kon Monique haar baby’s voor de eerste keer zien.

Toen ze haar kleintjes in het echt mocht leren kennen, was het een heel emotioneel moment. De tranen stroomden uitgebreid. Nu is ze thuis bij haar meisjes.

“Vanaf dat moment was het gewoon geweldig”, voegde ze eraan toe.

“Bedankt uit de grond van mijn hart.”

De moeder van vier zegt dat ze de medewerkers van het ziekenhuis ontzettend dankbaar is voor hun goede zorgen.

“Iemand die zo hard voor mij vecht? Het is gewoon voorbestemd om zo te zijn”, vertelde Monique. “Ik wil hen bedanken uit de grond van mijn hart. Zo hartelijk bedankt, want die 11 dagen waren ze mijn familie. Zonder hen zou ik hier niet meer zijn.”

screenshot YouTube

We zijn zo blij dat Monique terug bij haar gezin is. We kunnen ons niet voorstellen hoe het moet zijn om zwanger te zijn en dan wakker te worden zonder te weten waar je kinderen zijn.

De ziekenhuismedewerkers die deze zwangere vrouw hielpen bevallen en genezen, verdienen een medaille. Ze verrichten wonderen!

Economie

Vrouw gaf een dakloze man en zijn hond boterhammen – en het veranderde alles

Het was een koude ochtend toen ik een dakloze man zijn hond zag voeden met zijn eigen eten. Dit hartverscheurende tafereel raakte me diep en inspireerde me om in actie te komen.

Ik besloot mijn boterhammen met hem te delen, een kleine daad van vriendelijkheid die uiteindelijk een reeks gebeurtenissen in gang zette die mijn leven voorgoed veranderden.

Het Begin van de Hulp

Nadat ik de man mijn boterhammen had gegeven, voelde ik de behoefte om meer voor hem te doen. Ik begon regelmatig voedsel en kleding voor hem mee te nemen. Het voelde goed om een verschil te maken in zijn leven en om te zien hoe een beetje hulp een grote impact kon hebben. Mijn acties werden een gewoonte; ik bracht hem warme jassen, truien en andere benodigdheden om de kou te bestrijden.

Problemen Thuis

Terwijl ik steeds meer betrokken raakte bij het helpen van deze dakloze man, begon mijn man mijn inspanningen met argwaan te bekijken. Hij zag de extra mannenkleding in huis en begon vragen te stellen. Mijn uitleg dat ik simpelweg een dakloze man hielp, werd niet geloofd. Hij verdacht me ervan een affaire te hebben met de man die ik hielp.

Jaloerse Wanen

De wantrouwen van mijn man escaleerde snel. Hij raakte geobsedeerd door het idee dat ik hem bedroog. Zijn jaloezie nam zulke extreme vormen aan dat hij besloot de stad door te zoeken naar daklozen, met als doel hen van hun plekken te verdrijven. Zijn acties werden steeds agressiever en ik begon me zorgen te maken over zijn geestelijke gezondheid.

De Confrontatie

Op een dag, na weken van zoeken, vond mijn man de dakloze man die ik had geholpen. Wat er daarna gebeurde, was schokkend en veranderde mijn leven voorgoed. Mijn man confronteerde de dakloze man op een agressieve manier, wat leidde tot een fysieke schermutseling. Ik werd midden in deze situatie getrokken, gedwongen om tussen beiden te komen om erger te voorkomen.

Levensveranderende Beslissingen

Deze confrontatie dwong me om na te denken over mijn relatie en de invloed van mijn acties op mijn persoonlijke leven. Het werd duidelijk dat mijn man niet alleen mijn goede bedoelingen verkeerd begreep, maar dat zijn gedrag ook schadelijk en onhoudbaar was. Ik moest een moeilijke beslissing nemen om mijn eigen welzijn en dat van degenen om me heen te beschermen.

Het Resultaat van Mijn Acties

Ik besloot om mijn man te verlaten en mijn hulp aan daklozen voort te zetten zonder zijn negatieve invloed. Deze ervaring opende mijn ogen voor de ernstige problemen waarmee daklozen dagelijks worden geconfronteerd en inspireerde me om een actievere rol te spelen in het bieden van hulp. Ik begon vrijwilligerswerk te doen bij lokale opvangcentra en sloot me aan bij organisaties die zich inzetten voor daklozenzorg.

Een Nieuwe Weg

Het verlaten van mijn man was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen, maar het was noodzakelijk voor mijn geestelijke en emotionele gezondheid. Het stelde me in staat om me volledig te richten op mijn passie om anderen te helpen. De ervaring leerde me ook waardevolle lessen over de complexiteit van menselijke relaties en de impact van jaloezie en wantrouwen.

De Belangrijkheid van Empathie en Begrip

Deze gebeurtenissen benadrukten de noodzaak van empathie en begrip, niet alleen voor degenen die direct hulp nodig hebben, zoals daklozen, maar ook binnen onze eigen persoonlijke relaties. Het is belangrijk om open te communiceren en niet overhaast conclusies te trekken die gebaseerd zijn op jaloezie of wantrouwen.

Reflectie en Vooruitgang

Terugkijkend op deze periode in mijn leven, realiseer ik me hoeveel ik heb geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Ik heb ontdekt hoe krachtig kleine daden van vriendelijkheid kunnen zijn en hoe belangrijk het is om door te zetten, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Mijn betrokkenheid bij daklozenhulp heeft niet alleen de levens van anderen verbeterd, maar ook mijn eigen leven verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorspellen.

Conclusie

Mijn ervaring met het helpen van een dakloze man begon met een simpele daad van vriendelijkheid en leidde tot een reeks gebeurtenissen die mijn leven ingrijpend veranderden. Het confronteerde me met de donkere kanten van jaloezie en wantrouwen in persoonlijke relaties en dwong me moeilijke beslissingen te nemen voor mijn eigen welzijn. Uiteindelijk bracht het me op een pad van empathie en actie, waar ik leerde dat echte verandering begint met kleine, oprechte gebaren.

Het verhaal van hoe ik een dakloze man hielp en de daaropvolgende reacties van mijn man benadrukken de impact die onze acties kunnen hebben op ons leven en dat van anderen. Het is een herinnering dat, zelfs in de meest uitdagende situaties, vriendelijkheid en medeleven de kracht hebben om positieve verandering teweeg te brengen.

Lees verder