Connect with us

Economie

Mama met corona bevalt van gezonde tweeling terwijl ze in coma ligt.

Toen ze uit coma ontwaakte, was ze moeder van een tweeling!

Al die opmerkelijke verhalen van mensen die het vreselijke virus overleven, geven ons hoop. Maar als een zwangere vrouw door de ziekte getroffen wordt, moeten we niet alleen het beste hopen voor de moeder.

Toen Monique Cook de diagnose kreeg van het coronavirus was ze acht maanden zwanger. De moeder van twee uit Atlanta had last van kortademigheid.

Toen ze haar weeën kreeg, voelde ze dat er iets mis was. Ze werd meteen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Toen ze positief testte voor Covid-19 zeiden de dokters haar dat ze via keizersnede zou moeten bevallen. Ze werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen waar ze in coma werd gebracht.

Vijf dagen later ontwaakte ze uit coma en kreeg te horen dat ze moeder was van een prachtige tweeling. Ze kon haar kleintjes August Sky en Angel Renee echter nog niet vasthouden omdat ze eerst moest genezen.

De moeder vertelde aan de lokale media: “Toen ik wakker werd, was het ergste om naar omlaag te kijken en geen dikke buik meer te zien. Geen baby’s.”

Echtgenoot stuurde haar een foto van haar baby’s

“Ik bleef maar vragen naar mijn baby’s. Toen zei een verpleegster me dat ze oké waren”, vertelde de kersverse moeder.

Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze tot tien moest tellen en dat alles daarna zwart werd.

Haar echtgenoot stuurde een foto van de tweeling naar een van de verpleegsters en toen kon Monique haar baby’s voor de eerste keer zien.

Toen ze haar kleintjes in het echt mocht leren kennen, was het een heel emotioneel moment. De tranen stroomden uitgebreid. Nu is ze thuis bij haar meisjes.

“Vanaf dat moment was het gewoon geweldig”, voegde ze eraan toe.

“Bedankt uit de grond van mijn hart.”

De moeder van vier zegt dat ze de medewerkers van het ziekenhuis ontzettend dankbaar is voor hun goede zorgen.

“Iemand die zo hard voor mij vecht? Het is gewoon voorbestemd om zo te zijn”, vertelde Monique. “Ik wil hen bedanken uit de grond van mijn hart. Zo hartelijk bedankt, want die 11 dagen waren ze mijn familie. Zonder hen zou ik hier niet meer zijn.”

screenshot YouTube

We zijn zo blij dat Monique terug bij haar gezin is. We kunnen ons niet voorstellen hoe het moet zijn om zwanger te zijn en dan wakker te worden zonder te weten waar je kinderen zijn.

De ziekenhuismedewerkers die deze zwangere vrouw hielpen bevallen en genezen, verdienen een medaille. Ze verrichten wonderen!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending