-

Economie

Vrouw Najib Amhali doet boekje open: ‘Borden coke en lege wodkaflessen’.

Cabaretier Najib Amhali heeft er enkele heftige jaren opzitten. In 2018 belandde hij in een zware depressie en hield er een zware alcohol- en drugsverslaving aan over. De aanleiding was de diagnose van zijn moeder met borstkanker. Sindsdien ging het snel bergafwaarts met de cabaretier. Nu doet zijn vrouw Niama een boekje open over deze heftige periode. Ze getuigde aan RTL Boulevard: “Als ik tijdens het slapen even wakker werd en door het huis sloop, was Najib nog wakker. Toen dacht ik al: dit is vreemd.”

Borden cocaïne en lege flessen wodka

Najib lanceert deze maand zijn biografie. Naar aanleiding daarvan vertelt zijn vrouw dat er tijdens die periode wel enkele alarmbellen gingen rinkelen. Deze moeilijke periode blijkt nu nog heftiger dan oorspronkelijk werd gezegd en gedacht. Niama onthulde: “Hele lege flessen wodka, wat je eigenlijk in een avond stappen nog niet op krijgt.” Maar dat was nog niet alles. “En toen vond ik een bord onder de bank en dan dacht ik … wat ligt daar op? Dat bleek dan coke te zijn.”

Moeilijke opgave

Het was een moeilijke opdracht om af te kicken. Najib liet zich behandelen in meerdere klinieken, waaronder ook in het buitenland. Aan RTL Boulevard zegt de cabaretier dat hij al enkele maanden nuchter is. Daarover zei hij: “Het is gewoon een ziekte … Maar nu voel ik me goed.”

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder