Connect with us

Economie

Vrouw Najib Amhali doet boekje open: ‘Borden coke en lege wodkaflessen’.

Cabaretier Najib Amhali heeft er enkele heftige jaren opzitten. In 2018 belandde hij in een zware depressie en hield er een zware alcohol- en drugsverslaving aan over. De aanleiding was de diagnose van zijn moeder met borstkanker. Sindsdien ging het snel bergafwaarts met de cabaretier. Nu doet zijn vrouw Niama een boekje open over deze heftige periode. Ze getuigde aan RTL Boulevard: “Als ik tijdens het slapen even wakker werd en door het huis sloop, was Najib nog wakker. Toen dacht ik al: dit is vreemd.”

Borden cocaïne en lege flessen wodka

Najib lanceert deze maand zijn biografie. Naar aanleiding daarvan vertelt zijn vrouw dat er tijdens die periode wel enkele alarmbellen gingen rinkelen. Deze moeilijke periode blijkt nu nog heftiger dan oorspronkelijk werd gezegd en gedacht. Niama onthulde: “Hele lege flessen wodka, wat je eigenlijk in een avond stappen nog niet op krijgt.” Maar dat was nog niet alles. “En toen vond ik een bord onder de bank en dan dacht ik … wat ligt daar op? Dat bleek dan coke te zijn.”

Moeilijke opgave

Het was een moeilijke opdracht om af te kicken. Najib liet zich behandelen in meerdere klinieken, waaronder ook in het buitenland. Aan RTL Boulevard zegt de cabaretier dat hij al enkele maanden nuchter is. Daarover zei hij: “Het is gewoon een ziekte … Maar nu voel ik me goed.”