Connect with us

Economie

Veganiste sleept barbecueënde buren voor rechter omdat vleesgeur haar stoort.

Eenmaal het zonnetje een beetje schijnt, genieten heel wat mensen van een gezellige barbecue in de tuin. Maar niet iedereen blijkt dit zo leuk te vinden. In Perth in Australië kwam het zelfs tot een hevige burenruzie.

Cilla Carden is veganiste. Ze eet geen vlees of vis. Het voorbije jaar nam ze de beslissing om haar buren voor de rechter te slepen omdat de geur van de barbecue haar stoorde.

De veganiste legde uit dat ze niet meer van haar tuintje kon genieten omdat het verpest werd door de stank van vis en vlees. Cilla is er rotsvast van overtuigd dat haar buren dit opzettelijk doen omdat ze weten dat ze veganiste is.

Cilla vertelde aan 9News: “Ze plaatsten hun barbecue zo dat ik de vis kan ruiken. Ik ruik alleen nog maar de vis. Ik kan mijn tuin niet meer gebruiken.”

Cilla had zware ruzie met haar buren. Uiteindelijk ging ze zelfs zo ver dat ze haar buren aanklaagde. Ze denkt dat ze dit opzettelijk doen om haar te pesten.

De rechter vond dit echter niet bewezen en wees de klacht af. Maar daar liet Cilla het niet bij zitten. Ze ging in hoger beroep, maar ook daar kreeg ze het deksel op de neus.

Maar ze stoort zich niet alleen aan de geur van vlees en vis. Ze stoort zich ook aan het geluid van spelende kinderen en sigarettenrook. Ook dat zouden de buren volgens haar expres doen om haar te dwarsbomen en te irriteren.

Deze bijzondere burenruzie deed online heel wat stof opwaaien. Er werd zelfs een Facebookgroep opgericht om een massabarbecue voor haar tuin te houden. Er zegden bijna 20.000 personen toe om deel te nemen. Uiteindelijk werd het evenement afgelast vanwege logistieke redenen.

Cilla zegt dat ze de strijd niet zal opgeven. Voorlopig zijn er geen nieuwe rechtszaken gestart, dus het zou kunnen dat ze zich toch bij de situatie heeft neergelegd.

Wat vind jij van de houding van deze vrouw? Heeft ze een punt of vind je het compleet overdreven?