Connect with us

Economie

Veganiste sleept barbecueënde buren voor rechter omdat vleesgeur haar stoort.

Eenmaal het zonnetje een beetje schijnt, genieten heel wat mensen van een gezellige barbecue in de tuin. Maar niet iedereen blijkt dit zo leuk te vinden. In Perth in Australië kwam het zelfs tot een hevige burenruzie.

Cilla Carden is veganiste. Ze eet geen vlees of vis. Het voorbije jaar nam ze de beslissing om haar buren voor de rechter te slepen omdat de geur van de barbecue haar stoorde.

De veganiste legde uit dat ze niet meer van haar tuintje kon genieten omdat het verpest werd door de stank van vis en vlees. Cilla is er rotsvast van overtuigd dat haar buren dit opzettelijk doen omdat ze weten dat ze veganiste is.

Cilla vertelde aan 9News: “Ze plaatsten hun barbecue zo dat ik de vis kan ruiken. Ik ruik alleen nog maar de vis. Ik kan mijn tuin niet meer gebruiken.”

Cilla had zware ruzie met haar buren. Uiteindelijk ging ze zelfs zo ver dat ze haar buren aanklaagde. Ze denkt dat ze dit opzettelijk doen om haar te pesten.

De rechter vond dit echter niet bewezen en wees de klacht af. Maar daar liet Cilla het niet bij zitten. Ze ging in hoger beroep, maar ook daar kreeg ze het deksel op de neus.

Maar ze stoort zich niet alleen aan de geur van vlees en vis. Ze stoort zich ook aan het geluid van spelende kinderen en sigarettenrook. Ook dat zouden de buren volgens haar expres doen om haar te dwarsbomen en te irriteren.

Deze bijzondere burenruzie deed online heel wat stof opwaaien. Er werd zelfs een Facebookgroep opgericht om een massabarbecue voor haar tuin te houden. Er zegden bijna 20.000 personen toe om deel te nemen. Uiteindelijk werd het evenement afgelast vanwege logistieke redenen.

Cilla zegt dat ze de strijd niet zal opgeven. Voorlopig zijn er geen nieuwe rechtszaken gestart, dus het zou kunnen dat ze zich toch bij de situatie heeft neergelegd.

Wat vind jij van de houding van deze vrouw? Heeft ze een punt of vind je het compleet overdreven?

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending