-

Economie

Veganiste sleept barbecueënde buren voor rechter omdat vleesgeur haar stoort.

Eenmaal het zonnetje een beetje schijnt, genieten heel wat mensen van een gezellige barbecue in de tuin. Maar niet iedereen blijkt dit zo leuk te vinden. In Perth in Australië kwam het zelfs tot een hevige burenruzie.

Cilla Carden is veganiste. Ze eet geen vlees of vis. Het voorbije jaar nam ze de beslissing om haar buren voor de rechter te slepen omdat de geur van de barbecue haar stoorde.

De veganiste legde uit dat ze niet meer van haar tuintje kon genieten omdat het verpest werd door de stank van vis en vlees. Cilla is er rotsvast van overtuigd dat haar buren dit opzettelijk doen omdat ze weten dat ze veganiste is.

Cilla vertelde aan 9News: “Ze plaatsten hun barbecue zo dat ik de vis kan ruiken. Ik ruik alleen nog maar de vis. Ik kan mijn tuin niet meer gebruiken.”

Cilla had zware ruzie met haar buren. Uiteindelijk ging ze zelfs zo ver dat ze haar buren aanklaagde. Ze denkt dat ze dit opzettelijk doen om haar te pesten.

De rechter vond dit echter niet bewezen en wees de klacht af. Maar daar liet Cilla het niet bij zitten. Ze ging in hoger beroep, maar ook daar kreeg ze het deksel op de neus.

Maar ze stoort zich niet alleen aan de geur van vlees en vis. Ze stoort zich ook aan het geluid van spelende kinderen en sigarettenrook. Ook dat zouden de buren volgens haar expres doen om haar te dwarsbomen en te irriteren.

Deze bijzondere burenruzie deed online heel wat stof opwaaien. Er werd zelfs een Facebookgroep opgericht om een massabarbecue voor haar tuin te houden. Er zegden bijna 20.000 personen toe om deel te nemen. Uiteindelijk werd het evenement afgelast vanwege logistieke redenen.

Cilla zegt dat ze de strijd niet zal opgeven. Voorlopig zijn er geen nieuwe rechtszaken gestart, dus het zou kunnen dat ze zich toch bij de situatie heeft neergelegd.

Wat vind jij van de houding van deze vrouw? Heeft ze een punt of vind je het compleet overdreven?

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder