Connect with us

Economie

Terminale tiener heeft niet veel tijd meer, dus trouwt hij met schoolliefje.

Toen een tiener met kanker ontdekte dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, besloot hij te trouwen met de liefde van zijn leven.

Chase en Sadie Smith, beiden 18 jaar oud en senioren op de middelbare school, besloten onlangs om te trouwen en stapten op 29 april in het huwelijksbootje. De eenvoudige ceremonie vond plaats op de oprit van Sadie’s ouders, op dezelfde plek waar ze elkaar hun eerste zoen gaven. Goede vrienden en familie waren aanwezig om het paar hun geloften te zien uitwisselen.

Verwoestende diagnose

Toen Chase 12 jaar oud was, werd bij hem een ​​vorm van kanker vastgesteld die bekend staat als Ewing’s Sarcoma. Hij had de ziekte jarenlang met succes bestreden. Toen hij Sadie ontmoette tijdens een zwemwedstrijd in 2019 was het liefde op het eerste gezicht. Ze droomden ervan om samen een geweldige toekomst op te bouwen. Ze maakten zelfs plannen om naar dezelfde hogeschool te gaan. Na hun studies wilden ze trouwen.

Uitgezaaide kanker

Maar in maart 2020 begon het lichaam van Chase pijn te doen. Het bleek dat een tumor was teruggekeerd en zich over zijn hele lichaam had verspreid. Op 24 april vertelden artsen Chase dat hij waarschijnlijk nog maar drie tot vijf maanden te leven zou hebben. Op dat moment besloten Chase en Sadie te trouwen en planden ze hun hele bruiloft in slechts vier dagen.

Een God-moment

Het echtpaar zei dat deze beslissing een “God-moment” was en dat ze van deze gelegenheid gebruik wilden maken om hun geloof in de Heer en hun liefde voor elkaar te uiten. Chase en Said trommelden hun families op voor het avondmaal en vroegen voor hun huwelijk om de zegen van hun geliefden.

“Ik vertelde hen hoeveel Sadie mijn leven had veranderd en hoeveel ik van haar hield, hoe speciaal ze voor me was geweest, het simpele feit dat ik niemand heb kunnen vertellen over mijn persoonlijke leven en gevecht tegen kanker, zoals ik dat alleen maar met haar kan”, zei Chase. “Ze slaagt er altijd in om me te kalmeren zoals alleen zij dat kan.”

Hopen op een wonder

Hun families gaven hun steun en nu geniet het jonge, getrouwde stel van elke minuut die Chase nog heeft in dit leven. Maar ze geven de hoop niet op dat er nog een wonder kan gebeuren.

“We bidden elke dag samen om een ​​wonder omdat we vertrouwen in God”, vertelde Sadie. “We bidden dat Chase langer op deze aarde zal blijven, zodat we met nog meer mensen ons liefdesverhaal kunnen delen.”

Laten we dit stelletje overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending