-

Economie

Terminale tiener heeft niet veel tijd meer, dus trouwt hij met schoolliefje.

Toen een tiener met kanker ontdekte dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, besloot hij te trouwen met de liefde van zijn leven.

Chase en Sadie Smith, beiden 18 jaar oud en senioren op de middelbare school, besloten onlangs om te trouwen en stapten op 29 april in het huwelijksbootje. De eenvoudige ceremonie vond plaats op de oprit van Sadie’s ouders, op dezelfde plek waar ze elkaar hun eerste zoen gaven. Goede vrienden en familie waren aanwezig om het paar hun geloften te zien uitwisselen.

Verwoestende diagnose

Toen Chase 12 jaar oud was, werd bij hem een ​​vorm van kanker vastgesteld die bekend staat als Ewing’s Sarcoma. Hij had de ziekte jarenlang met succes bestreden. Toen hij Sadie ontmoette tijdens een zwemwedstrijd in 2019 was het liefde op het eerste gezicht. Ze droomden ervan om samen een geweldige toekomst op te bouwen. Ze maakten zelfs plannen om naar dezelfde hogeschool te gaan. Na hun studies wilden ze trouwen.

Uitgezaaide kanker

Maar in maart 2020 begon het lichaam van Chase pijn te doen. Het bleek dat een tumor was teruggekeerd en zich over zijn hele lichaam had verspreid. Op 24 april vertelden artsen Chase dat hij waarschijnlijk nog maar drie tot vijf maanden te leven zou hebben. Op dat moment besloten Chase en Sadie te trouwen en planden ze hun hele bruiloft in slechts vier dagen.

Een God-moment

Het echtpaar zei dat deze beslissing een “God-moment” was en dat ze van deze gelegenheid gebruik wilden maken om hun geloof in de Heer en hun liefde voor elkaar te uiten. Chase en Said trommelden hun families op voor het avondmaal en vroegen voor hun huwelijk om de zegen van hun geliefden.

“Ik vertelde hen hoeveel Sadie mijn leven had veranderd en hoeveel ik van haar hield, hoe speciaal ze voor me was geweest, het simpele feit dat ik niemand heb kunnen vertellen over mijn persoonlijke leven en gevecht tegen kanker, zoals ik dat alleen maar met haar kan”, zei Chase. “Ze slaagt er altijd in om me te kalmeren zoals alleen zij dat kan.”

Hopen op een wonder

Hun families gaven hun steun en nu geniet het jonge, getrouwde stel van elke minuut die Chase nog heeft in dit leven. Maar ze geven de hoop niet op dat er nog een wonder kan gebeuren.

“We bidden elke dag samen om een ​​wonder omdat we vertrouwen in God”, vertelde Sadie. “We bidden dat Chase langer op deze aarde zal blijven, zodat we met nog meer mensen ons liefdesverhaal kunnen delen.”

Laten we dit stelletje overladen met hartjes!

Economie

Vrouw gaf een dakloze man en zijn hond boterhammen – en het veranderde alles

Het was een koude ochtend toen ik een dakloze man zijn hond zag voeden met zijn eigen eten. Dit hartverscheurende tafereel raakte me diep en inspireerde me om in actie te komen.

Ik besloot mijn boterhammen met hem te delen, een kleine daad van vriendelijkheid die uiteindelijk een reeks gebeurtenissen in gang zette die mijn leven voorgoed veranderden.

Het Begin van de Hulp

Nadat ik de man mijn boterhammen had gegeven, voelde ik de behoefte om meer voor hem te doen. Ik begon regelmatig voedsel en kleding voor hem mee te nemen. Het voelde goed om een verschil te maken in zijn leven en om te zien hoe een beetje hulp een grote impact kon hebben. Mijn acties werden een gewoonte; ik bracht hem warme jassen, truien en andere benodigdheden om de kou te bestrijden.

Problemen Thuis

Terwijl ik steeds meer betrokken raakte bij het helpen van deze dakloze man, begon mijn man mijn inspanningen met argwaan te bekijken. Hij zag de extra mannenkleding in huis en begon vragen te stellen. Mijn uitleg dat ik simpelweg een dakloze man hielp, werd niet geloofd. Hij verdacht me ervan een affaire te hebben met de man die ik hielp.

Jaloerse Wanen

De wantrouwen van mijn man escaleerde snel. Hij raakte geobsedeerd door het idee dat ik hem bedroog. Zijn jaloezie nam zulke extreme vormen aan dat hij besloot de stad door te zoeken naar daklozen, met als doel hen van hun plekken te verdrijven. Zijn acties werden steeds agressiever en ik begon me zorgen te maken over zijn geestelijke gezondheid.

De Confrontatie

Op een dag, na weken van zoeken, vond mijn man de dakloze man die ik had geholpen. Wat er daarna gebeurde, was schokkend en veranderde mijn leven voorgoed. Mijn man confronteerde de dakloze man op een agressieve manier, wat leidde tot een fysieke schermutseling. Ik werd midden in deze situatie getrokken, gedwongen om tussen beiden te komen om erger te voorkomen.

Levensveranderende Beslissingen

Deze confrontatie dwong me om na te denken over mijn relatie en de invloed van mijn acties op mijn persoonlijke leven. Het werd duidelijk dat mijn man niet alleen mijn goede bedoelingen verkeerd begreep, maar dat zijn gedrag ook schadelijk en onhoudbaar was. Ik moest een moeilijke beslissing nemen om mijn eigen welzijn en dat van degenen om me heen te beschermen.

Het Resultaat van Mijn Acties

Ik besloot om mijn man te verlaten en mijn hulp aan daklozen voort te zetten zonder zijn negatieve invloed. Deze ervaring opende mijn ogen voor de ernstige problemen waarmee daklozen dagelijks worden geconfronteerd en inspireerde me om een actievere rol te spelen in het bieden van hulp. Ik begon vrijwilligerswerk te doen bij lokale opvangcentra en sloot me aan bij organisaties die zich inzetten voor daklozenzorg.

Een Nieuwe Weg

Het verlaten van mijn man was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen, maar het was noodzakelijk voor mijn geestelijke en emotionele gezondheid. Het stelde me in staat om me volledig te richten op mijn passie om anderen te helpen. De ervaring leerde me ook waardevolle lessen over de complexiteit van menselijke relaties en de impact van jaloezie en wantrouwen.

De Belangrijkheid van Empathie en Begrip

Deze gebeurtenissen benadrukten de noodzaak van empathie en begrip, niet alleen voor degenen die direct hulp nodig hebben, zoals daklozen, maar ook binnen onze eigen persoonlijke relaties. Het is belangrijk om open te communiceren en niet overhaast conclusies te trekken die gebaseerd zijn op jaloezie of wantrouwen.

Reflectie en Vooruitgang

Terugkijkend op deze periode in mijn leven, realiseer ik me hoeveel ik heb geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Ik heb ontdekt hoe krachtig kleine daden van vriendelijkheid kunnen zijn en hoe belangrijk het is om door te zetten, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Mijn betrokkenheid bij daklozenhulp heeft niet alleen de levens van anderen verbeterd, maar ook mijn eigen leven verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorspellen.

Conclusie

Mijn ervaring met het helpen van een dakloze man begon met een simpele daad van vriendelijkheid en leidde tot een reeks gebeurtenissen die mijn leven ingrijpend veranderden. Het confronteerde me met de donkere kanten van jaloezie en wantrouwen in persoonlijke relaties en dwong me moeilijke beslissingen te nemen voor mijn eigen welzijn. Uiteindelijk bracht het me op een pad van empathie en actie, waar ik leerde dat echte verandering begint met kleine, oprechte gebaren.

Het verhaal van hoe ik een dakloze man hielp en de daaropvolgende reacties van mijn man benadrukken de impact die onze acties kunnen hebben op ons leven en dat van anderen. Het is een herinnering dat, zelfs in de meest uitdagende situaties, vriendelijkheid en medeleven de kracht hebben om positieve verandering teweeg te brengen.

Lees verder