Connect with us

Economie

Studenten hebben trek in hotdog Ikea en steken op fiets snelweg over.

De politie kon niet geloven wat ze zagen toen ze dinsdagavond twee fietsers zagen op de middenberm op een snelweg bij Amsterdam. Volgens de politie wilden de twee internationale even een hotdog halen bij Ikea.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid lichtte toe: “Ze stonden vast in de middenberm.” Ze waren vanaf het fietspad dwars de rijstroken gekruist en daarna reden ze over de snelweg zelf. Om tot bij de Ikea te raken, moesten ze een levensgevaarlijke opdracht ondernemen: over twee rijstroken en een vluchtstrook, dan nog in een blinde bocht, en daarna over een rijbaan met vijf rijstroken en nog eens een vluchtstrook. Hun tocht eindigde op de middenberm.

Een automobilist die het duo opmerkte, stopte op de vluchtstrook om de politie te bellen. Even later reed er ook een voertuig van de Nederlandse Dienst Infrastructuur voorbij. Die parkeerde naast de studenten, een man en een vrouw uit Roemenië en Slovakije. De twee werden zo snel mogelijk in veiligheid gebracht. Daarvoor moest de snelweg even afgesloten worden.

Penibele situatie

De twee studenten kwamen met de schrik vrij. Ze kregen evenmin een proces-verbaal omdat de politie snel moest handelen. Wel werden ze streng aangesproken op hun levensgevaarlijk gedrag.

De hotdog hebben ze wellicht niet meer gehad. Ze kregen het advies om in de toekomst gewoon iets te laten bezorgen.