Connect with us

Economie

Keelpijn na eten sushi: dokters halen levende worm uit amandelen Japanse vrouw.

In Tokio haalden dokters een levende worm uit één van de amandelen van een Japanse dame. Kort nadat ze sushi gegeten had, ging ze naar de dokter met keelpijn.

Een dokter in het St. Luke’s International Hospital slaagde erin om de worm van bijna vier centimeter uit haar linkse keelamandel te verwijderen met een pincet. De Japanse vrouw (25) had vijf dagen eerder een gerecht met sashimi, deels bestaand uit rauwe vis, gegeten.

Na het verwijderen van de worm verbeterde haar toestand snel en had ze geen keelpijn meer. De worm was een rondworm. Dit is een parasiet die wel vaker wordt gevonden bij mensen die rauwe vis of rauw vlees geconsumeerd hebben.

Kans in Nederland miniem

Het onderzoek naar de zaak kwam aan bod in het American Journal of Tropical Medicine and Hygiene. De onderzoekers zeggen dat er wereldwijd meer van dit soort gevallen voorkomen. Dat zou te maken hebben met de stijgende populariteit van sushi. Bij ons zou de kans op dergelijke voorvallen echter heel klein zijn.