-

Economie

Keelpijn na eten sushi: dokters halen levende worm uit amandelen Japanse vrouw.

In Tokio haalden dokters een levende worm uit één van de amandelen van een Japanse dame. Kort nadat ze sushi gegeten had, ging ze naar de dokter met keelpijn.

Een dokter in het St. Luke’s International Hospital slaagde erin om de worm van bijna vier centimeter uit haar linkse keelamandel te verwijderen met een pincet. De Japanse vrouw (25) had vijf dagen eerder een gerecht met sashimi, deels bestaand uit rauwe vis, gegeten.

Na het verwijderen van de worm verbeterde haar toestand snel en had ze geen keelpijn meer. De worm was een rondworm. Dit is een parasiet die wel vaker wordt gevonden bij mensen die rauwe vis of rauw vlees geconsumeerd hebben.

Kans in Nederland miniem

Het onderzoek naar de zaak kwam aan bod in het American Journal of Tropical Medicine and Hygiene. De onderzoekers zeggen dat er wereldwijd meer van dit soort gevallen voorkomen. Dat zou te maken hebben met de stijgende populariteit van sushi. Bij ons zou de kans op dergelijke voorvallen echter heel klein zijn.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder