Connect with us

Economie

Stropers doden met uitsterven bedreigde zilverruggorilla met speer.

In de schaduw van de coronacrisis is een zeldzame berggorilla gedood met een speer. Stroperij was altijd al een groot probleem, maar is nu met de huidige toestanden in de wereld een beetje op de achtergrond verdwenen. Maar stropers en trofeejagers jagen nog altijd op met uitstervend bedreigde dieren.

Meedogenloze handelaars verdienen grof geld door hun huiden, hoornen en andere lichaamsdelen te verkopen op de zwarte markt.

We moeten dit soort praktijken blijven aanklagen. Deze keer werd een zilverruggorilla het slachtoffer van de menselijke hebzucht.

De mannelijke berggorilla is gedood in het Bwindi Park in Oeganda. Hij vormde onderdeel van een met uitsterven bedreigde groep berggorilla’s.

WWF-gorilla-expert Allan Carlson legde uit: “Het is ontzettend tragisch, het is al lang geleden dat er nog eens een gorilla het slachtoffer werd van stropers in Oeganda. Elk individu van de berggorilla’s is belangrijk omdat ze zo met uitsterven bedreigd zijn. Dit is wellicht een gevolg van de coronacrisis. Stropers jagen in nationale parken en jagen als er geen toeristen ter plaatse zijn met alerte ogen en oren en er minder patrouilles zijn.”

De groep van de overleden gorilla was naar verluidt erg vertrouwd met toeristen en wetenschappers. Als gevolg van de huidige pandemie zijn er geen toeristen en minder patrouilles.

Ondertussen zijn vier verdachten aangehouden. De aap is gedood met een speer. Een van de verdachten beweerde dat hij de speer gebruikte uit zelfverdediging.

Deel dit bericht als ook jij vindt dat de stroperij moet stoppen!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending