-

Economie

Stropers doden met uitsterven bedreigde zilverruggorilla met speer.

In de schaduw van de coronacrisis is een zeldzame berggorilla gedood met een speer. Stroperij was altijd al een groot probleem, maar is nu met de huidige toestanden in de wereld een beetje op de achtergrond verdwenen. Maar stropers en trofeejagers jagen nog altijd op met uitstervend bedreigde dieren.

Meedogenloze handelaars verdienen grof geld door hun huiden, hoornen en andere lichaamsdelen te verkopen op de zwarte markt.

We moeten dit soort praktijken blijven aanklagen. Deze keer werd een zilverruggorilla het slachtoffer van de menselijke hebzucht.

De mannelijke berggorilla is gedood in het Bwindi Park in Oeganda. Hij vormde onderdeel van een met uitsterven bedreigde groep berggorilla’s.

WWF-gorilla-expert Allan Carlson legde uit: “Het is ontzettend tragisch, het is al lang geleden dat er nog eens een gorilla het slachtoffer werd van stropers in Oeganda. Elk individu van de berggorilla’s is belangrijk omdat ze zo met uitsterven bedreigd zijn. Dit is wellicht een gevolg van de coronacrisis. Stropers jagen in nationale parken en jagen als er geen toeristen ter plaatse zijn met alerte ogen en oren en er minder patrouilles zijn.”

De groep van de overleden gorilla was naar verluidt erg vertrouwd met toeristen en wetenschappers. Als gevolg van de huidige pandemie zijn er geen toeristen en minder patrouilles.

Ondertussen zijn vier verdachten aangehouden. De aap is gedood met een speer. Een van de verdachten beweerde dat hij de speer gebruikte uit zelfverdediging.

Deel dit bericht als ook jij vindt dat de stroperij moet stoppen!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder