Connect with us

Economie

Stropers doden met uitsterven bedreigde zilverruggorilla met speer.

In de schaduw van de coronacrisis is een zeldzame berggorilla gedood met een speer. Stroperij was altijd al een groot probleem, maar is nu met de huidige toestanden in de wereld een beetje op de achtergrond verdwenen. Maar stropers en trofeejagers jagen nog altijd op met uitstervend bedreigde dieren.

Meedogenloze handelaars verdienen grof geld door hun huiden, hoornen en andere lichaamsdelen te verkopen op de zwarte markt.

We moeten dit soort praktijken blijven aanklagen. Deze keer werd een zilverruggorilla het slachtoffer van de menselijke hebzucht.

De mannelijke berggorilla is gedood in het Bwindi Park in Oeganda. Hij vormde onderdeel van een met uitsterven bedreigde groep berggorilla’s.

WWF-gorilla-expert Allan Carlson legde uit: “Het is ontzettend tragisch, het is al lang geleden dat er nog eens een gorilla het slachtoffer werd van stropers in Oeganda. Elk individu van de berggorilla’s is belangrijk omdat ze zo met uitsterven bedreigd zijn. Dit is wellicht een gevolg van de coronacrisis. Stropers jagen in nationale parken en jagen als er geen toeristen ter plaatse zijn met alerte ogen en oren en er minder patrouilles zijn.”

De groep van de overleden gorilla was naar verluidt erg vertrouwd met toeristen en wetenschappers. Als gevolg van de huidige pandemie zijn er geen toeristen en minder patrouilles.

Ondertussen zijn vier verdachten aangehouden. De aap is gedood met een speer. Een van de verdachten beweerde dat hij de speer gebruikte uit zelfverdediging.

Deel dit bericht als ook jij vindt dat de stroperij moet stoppen!