Connect with us

Diertjes

Straatkat smeekt om binnen te mogen om te bevallen van haar kittens.

Toen een straatkat genaamd Salami besefte dat ze op het punt stond om te bevallen, zocht ze een plekje waarvan ze wist dat ze veilig was.

De poes dook in het najaar van vorig jaar op bij de woning van Ida Floreak. De vrouw had haar eigen kat eerder in de achtertuin zien rondhangen. Ida uit New Orleans vertelde aan The Dodo dat Salami en haar kat goede vriendjes waren.

Ze liet voedsel achter voor de straatkat en na een tijdje stond ze elke ochtend miauwend voor de deur. Ida zag dat de kat een beetje een buikje had.

Ida legde uit: “Mijn bedoeling was om haar te laten steriliseren en te laten inenten.” Maar daar kwam ze een beetje laat mee: Salami was zwanger!

Begin april, vroeg in de ochtend, verscheen de straatkat veel vroeger dan normaal bij de deur. De poes maakte geluidjes die de vrouw nooit voordien gehoord had. Ida getuigde: “Dus ik liet haar binnen en ze beviel rond 8 of 9 uur ’s ochtends van haar baby’s.”

Ida had precies gedacht dat ze de kat niet zou zien na de bevalling. Maar het tegendeel bleek waar. ’s Ochtends beviel Salami van twee kittens en ’s avonds kwam er nog een verrassing. Toen beviel ze van nog twee kittens.

Salami kon zich geen beter moment uitkiezen om te bevallen. New Orleans was twee maanden in quarantaine waardoor ze alle aandacht van Ida voor zich had. Ida vertelde: “Ze is een geweldige mama. Ze is heel attent en lief.”

Ida vond voor alle vier de katjes een nieuwe thuis. Salami mag bij haar blijven wonen. Er was gewoon geen andere keuze na alles wat ze samen hadden meegemaakt.

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending