Connect with us

Diertjes

Straatkat smeekt om binnen te mogen om te bevallen van haar kittens.

Toen een straatkat genaamd Salami besefte dat ze op het punt stond om te bevallen, zocht ze een plekje waarvan ze wist dat ze veilig was.

De poes dook in het najaar van vorig jaar op bij de woning van Ida Floreak. De vrouw had haar eigen kat eerder in de achtertuin zien rondhangen. Ida uit New Orleans vertelde aan The Dodo dat Salami en haar kat goede vriendjes waren.

Ze liet voedsel achter voor de straatkat en na een tijdje stond ze elke ochtend miauwend voor de deur. Ida zag dat de kat een beetje een buikje had.

Ida legde uit: “Mijn bedoeling was om haar te laten steriliseren en te laten inenten.” Maar daar kwam ze een beetje laat mee: Salami was zwanger!

Begin april, vroeg in de ochtend, verscheen de straatkat veel vroeger dan normaal bij de deur. De poes maakte geluidjes die de vrouw nooit voordien gehoord had. Ida getuigde: “Dus ik liet haar binnen en ze beviel rond 8 of 9 uur ’s ochtends van haar baby’s.”

Ida had precies gedacht dat ze de kat niet zou zien na de bevalling. Maar het tegendeel bleek waar. ’s Ochtends beviel Salami van twee kittens en ’s avonds kwam er nog een verrassing. Toen beviel ze van nog twee kittens.

Salami kon zich geen beter moment uitkiezen om te bevallen. New Orleans was twee maanden in quarantaine waardoor ze alle aandacht van Ida voor zich had. Ida vertelde: “Ze is een geweldige mama. Ze is heel attent en lief.”

Ida vond voor alle vier de katjes een nieuwe thuis. Salami mag bij haar blijven wonen. Er was gewoon geen andere keuze na alles wat ze samen hadden meegemaakt.