-

Diertjes

Straatkat smeekt om binnen te mogen om te bevallen van haar kittens.

Toen een straatkat genaamd Salami besefte dat ze op het punt stond om te bevallen, zocht ze een plekje waarvan ze wist dat ze veilig was.

De poes dook in het najaar van vorig jaar op bij de woning van Ida Floreak. De vrouw had haar eigen kat eerder in de achtertuin zien rondhangen. Ida uit New Orleans vertelde aan The Dodo dat Salami en haar kat goede vriendjes waren.

Ze liet voedsel achter voor de straatkat en na een tijdje stond ze elke ochtend miauwend voor de deur. Ida zag dat de kat een beetje een buikje had.

Ida legde uit: “Mijn bedoeling was om haar te laten steriliseren en te laten inenten.” Maar daar kwam ze een beetje laat mee: Salami was zwanger!

Begin april, vroeg in de ochtend, verscheen de straatkat veel vroeger dan normaal bij de deur. De poes maakte geluidjes die de vrouw nooit voordien gehoord had. Ida getuigde: “Dus ik liet haar binnen en ze beviel rond 8 of 9 uur ’s ochtends van haar baby’s.”

Ida had precies gedacht dat ze de kat niet zou zien na de bevalling. Maar het tegendeel bleek waar. ’s Ochtends beviel Salami van twee kittens en ’s avonds kwam er nog een verrassing. Toen beviel ze van nog twee kittens.

Salami kon zich geen beter moment uitkiezen om te bevallen. New Orleans was twee maanden in quarantaine waardoor ze alle aandacht van Ida voor zich had. Ida vertelde: “Ze is een geweldige mama. Ze is heel attent en lief.”

Ida vond voor alle vier de katjes een nieuwe thuis. Salami mag bij haar blijven wonen. Er was gewoon geen andere keuze na alles wat ze samen hadden meegemaakt.

Diertjes

Een alligator sleept een vrouw van 85 jaar mee de dood in terwijl ze probeert haar hond te beschermen

Een nieuwe video toont het angstaanjagende moment waarop een alligator naar een vrouw sprong die haar hond uitliet bij een meer in haar gemeenschap in Florida, haar de dood in slepend.

De afschuwelijke gebeurtenis, vastgelegd op video die door Inside Edition werd verkregen, ontvouwde zich voor een buurman die wanhopig 911 belde terwijl ze probeerde de vrouw te helpen. Maar het was te laat.

Gloria Serge, 85, stierf nadat ze was doodgebeten door de 10-voet lange alligator toen ze op maandag haar geliefde hond Trooper uit de klauwen van het reptiel probeerde te redden.

De hond van Serge overleefde de aanval, maar de alligator werd later gevangen en geëuthanaseerd.

Serge’s laatste momenten werden vastgelegd op een wildcamera in de Spaanse Lakes Fairways retirement community in Fort Pierce, Florida.

Ze is te zien terwijl ze langs het meer loopt met haar hond, waarna de alligator boven water komt en vervolgens naar het tweetal uithaalt.

Serge probeerde de hond weg te krijgen bij de kaken van de alligator, maar het reptiel greep haar in plaats daarvan en sleepte haar het meer in.

Haar bange buurman Carole Thomas, 76, vertelde Inside Edition dat ze de vrouw probeerde te helpen terwijl ze aan de telefoon was met 911.

“Er is een vrouw in het meer. De alligator heeft haar!”

Terwijl het gesprek zich ontvouwde, raakte de buurman meer van streek toen ze de vrouw niet meer boven water zag komen.

“Ik denk dat ze weg is, oh mijn God,” huilt Thomas in de telefoon.

Thomas zei dat ze een stok haalde om de vrouw naar het land te proberen trekken, maar ze zei: “Ik had haar hoe dan ook niet eerder kunnen bereiken.”

“Het is vreselijk voor haar familie,” voegde Thomas eraan toe. “Het is gewoon vreselijk, vreselijk. En haar vrienden, ik sprak gisteren met een paar van haar vrienden die er kapot van zijn.”

Haar lichaam werd later uit het meer gehaald.

Plaatselijke bewoners vertelden Inside Edition dat de alligator een buurtattractie was die ze Henry noemden. Hij werd gevangen en geëuthanaseerd na de aanval.

De autoriteiten van Florida waarschuwen de bewoners om niet met hun huisdieren bij de vijvers en meren in de omgeving te wandelen.

Serge is de derde persoon die in Florida sinds juli vorig jaar door een alligator is gedood.

Wildlife-experts vonden de alligator op de bodem van de vijver en trokken hem uit het water, waarbij een ambtenaar te zien was die bovenop het reptiel zat.

Een andere oudere vrouw werd gedood door twee alligators nadat ze in juli 2022 in een vijver bij haar huis in het Boca Royale Golf and Country Club in Englewood was gevallen.

De vrouw, waarvan de identiteit niet bekend is, worstelde om boven water te blijven toen twee alligators naar haar

Bekijk de video: 

Lees verder