Connect with us

Economie

Spectaculaire beelden van grootste groep zeeschildpadden ter wereld onderweg naar broedplaats.

Een drone kon adembenemende beelden maken van de grootste groep zeeschildpadden op de planeet onderweg naar hun broedplaats.

In Australië bereidt een gigantische groep groene zeeschildpadden zich voor om aan land te gaan om eieren te leggen. En dat leverde een wondermooi schouwspel op.

De groene zeeschildpadden komen zoals elk jaar uit de hele Stille Oceaan naar hun broedplaatsen. Dat doen ze al eeuwen.

Het levert niet alleen prachtige beelden op, maar ze zijn ook nuttig. Op die manier kan de regering van Queensland een inschatting maken van het aantal dieren dat momenteel onderweg is naar de stranden van North Queensland.

Naar schatting broeden er ieder jaar om en bij de 64.000 schildpadden op Raine Island. Het eiland ligt aan de noordelijke kant van het Groot Barrièrerif.

Vroeger, in een wereld zonder drones, moesten de onderzoekers de schildpadden tellen vanaf een boot. Een andere methode om te tellen was door aan wal te gaan en witte lijnen te tekenen op de schilden van de broedende dieren.

Andrew Dunstan van het Queensland Department of Environment and Science vertelde aan de locale media: “Het gebruik van een drone is een simpele, veilige, veel nauwkeuriger en de gegevens kunnen onmiddellijk en permanent opgeslagen worden.”

Hij gaat verder: “Dit onderzoek is van cruciaal belang voor het begrijpen en beheren van de kwetsbare populatie schildpadden.”

De groene zeeschildpad is helaas een bedreigde diersoort en is beschermd in de meeste landen. Bekijk de verbluffende beelden hieronder en deel dit met iedereen die je kent.