-

Economie

Spectaculaire beelden van grootste groep zeeschildpadden ter wereld onderweg naar broedplaats.

Een drone kon adembenemende beelden maken van de grootste groep zeeschildpadden op de planeet onderweg naar hun broedplaats.

In Australië bereidt een gigantische groep groene zeeschildpadden zich voor om aan land te gaan om eieren te leggen. En dat leverde een wondermooi schouwspel op.

De groene zeeschildpadden komen zoals elk jaar uit de hele Stille Oceaan naar hun broedplaatsen. Dat doen ze al eeuwen.

Het levert niet alleen prachtige beelden op, maar ze zijn ook nuttig. Op die manier kan de regering van Queensland een inschatting maken van het aantal dieren dat momenteel onderweg is naar de stranden van North Queensland.

Naar schatting broeden er ieder jaar om en bij de 64.000 schildpadden op Raine Island. Het eiland ligt aan de noordelijke kant van het Groot Barrièrerif.

Vroeger, in een wereld zonder drones, moesten de onderzoekers de schildpadden tellen vanaf een boot. Een andere methode om te tellen was door aan wal te gaan en witte lijnen te tekenen op de schilden van de broedende dieren.

Andrew Dunstan van het Queensland Department of Environment and Science vertelde aan de locale media: “Het gebruik van een drone is een simpele, veilige, veel nauwkeuriger en de gegevens kunnen onmiddellijk en permanent opgeslagen worden.”

Hij gaat verder: “Dit onderzoek is van cruciaal belang voor het begrijpen en beheren van de kwetsbare populatie schildpadden.”

De groene zeeschildpad is helaas een bedreigde diersoort en is beschermd in de meeste landen. Bekijk de verbluffende beelden hieronder en deel dit met iedereen die je kent.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder