Connect with us

Economie

Siamese tweelingen die 14 jaar geleden ‘gescheiden’ werden, opgegroeid tot prachtige jongedames.

De tweelingmeisjes Maliyah en Kendra Herrin zagen het levenslicht op 26 februari 2002 en hun ouders waren in de zevende hemel met hun komst. Maar tegelijk moesten ze een moeilijke beslissing nemen, die de toekomst van hun kinderen zou bepalen.

Maliyah en Kendra waren geboren als een Siamese tweeling en waren aan de heup vergroeid met elkaar. Ze deelden onder andere een nier, de lever en de blaas.

De ouders stonden voor een moeilijke beslissing. Zouden ze hen voor de rest van hun leven samen laten, of zouden ze het riskeren om een levensgevaarlijke operatie uit te voeren om hen te scheiden? De twee opties waren niet zonder gevaren. De dokters konden niet garanderen dat de operatie succesvol zou verlopen.

Operatie

Toen de kleintjes vier jaar oud waren, namen de ouders dan toch de beslissing om de tweeling te scheiden. Zo zouden ze de kans op een normaal en zelfstandig leven krijgen.

De tweeling kreeg in de Verenigde Staten heel wat aandacht omdat Siamese tweelingen best zeldzaam zijn.

De hele wereld leefde tijdens de 16-uur durende operatie mee met de meisjes. Die operatie vond plaats in 2006. De dokters leverden een geweldige prestatie en de operatie was een klinkend succes!

Schijnwerpers

Toen ze elf jaar oud waren, kwamen ze opnieuw in de belangstelling toen ze uitgenodigd werden bij de Oprah Winfrey Show. Iedereen was onder de indruk over hoe ver ze het al geschopt hadden na hun spraakmakende operatie.

Zeven jaar na de operatie, in 2013, begonnen de meiden hun eigen YouTube-kanaal en blog, waar ze hun avonturen met de hele wereld delen. Zo vertellen ze voor het eerst over hun scheiding.

Het doet ons plezier om te zien dat deze meisjes het zo goed doen. Deel dit bericht om hen het allerbeste toe te wensen!