Connect with us

Economie

Siamese tweelingen die 14 jaar geleden ‘gescheiden’ werden, opgegroeid tot prachtige jongedames.

De tweelingmeisjes Maliyah en Kendra Herrin zagen het levenslicht op 26 februari 2002 en hun ouders waren in de zevende hemel met hun komst. Maar tegelijk moesten ze een moeilijke beslissing nemen, die de toekomst van hun kinderen zou bepalen.

Maliyah en Kendra waren geboren als een Siamese tweeling en waren aan de heup vergroeid met elkaar. Ze deelden onder andere een nier, de lever en de blaas.

De ouders stonden voor een moeilijke beslissing. Zouden ze hen voor de rest van hun leven samen laten, of zouden ze het riskeren om een levensgevaarlijke operatie uit te voeren om hen te scheiden? De twee opties waren niet zonder gevaren. De dokters konden niet garanderen dat de operatie succesvol zou verlopen.

Operatie

Toen de kleintjes vier jaar oud waren, namen de ouders dan toch de beslissing om de tweeling te scheiden. Zo zouden ze de kans op een normaal en zelfstandig leven krijgen.

De tweeling kreeg in de Verenigde Staten heel wat aandacht omdat Siamese tweelingen best zeldzaam zijn.

De hele wereld leefde tijdens de 16-uur durende operatie mee met de meisjes. Die operatie vond plaats in 2006. De dokters leverden een geweldige prestatie en de operatie was een klinkend succes!

Schijnwerpers

Toen ze elf jaar oud waren, kwamen ze opnieuw in de belangstelling toen ze uitgenodigd werden bij de Oprah Winfrey Show. Iedereen was onder de indruk over hoe ver ze het al geschopt hadden na hun spraakmakende operatie.

Zeven jaar na de operatie, in 2013, begonnen de meiden hun eigen YouTube-kanaal en blog, waar ze hun avonturen met de hele wereld delen. Zo vertellen ze voor het eerst over hun scheiding.

Het doet ons plezier om te zien dat deze meisjes het zo goed doen. Deel dit bericht om hen het allerbeste toe te wensen!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending