Connect with us

Diertjes

Rotterdamse politieagent schiet hond dood.

In de Josephstraat in Rotterdam stond omstreeks 21:30 uur een agressieve hond op het punt om een politieagent aan te vallen. De politieagent had geen andere keuze dan zijn wapen te trekken en op de hond te vuren.

De politie had eerder een melding gekregen over een man in de woning die mogelijk onwel was geworden. De agenten gingen ter plaatse poolshoogte nemen. Toen ze arriveerden, stond de voordeur op een kier. Achter de voordeur stond een grommende viervoeter hen op te wachten.

Grommende hond

Een politieagent probeerde de deur dicht te doen, maar de hond slaagde erin om te vluchten. Hoewel de agent achteruit liep en de hond probeerde te sussen, bleef de hond hem grommend en agressief benaderen. Op het ogenblik dat de agent zag dat de hond de aanval wilde inzetten, trok hij zijn wapen. De politieagent voelde zich zo in het nauw gedreven, dat hij niet anders kan dan op de hond schieten.

Er werd nog geprobeerd om het dier te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

In het huis was een man aanwezig onder de invloed van drank. De politie maakte niet bekend of de man daadwerkelijk onwel was.