-

Economie

Kinderen roeren publiek tot tranen toe met cover van Céline Dion en Andrea Bocelli.

Het is niet iedereen gegeven om voor een groot publiek op te treden. Het is best een zenuwslopende aangelegenheid, zeker als je geen ervaring hebt. Het ene nummer is al moeilijker dan het andere. Wie zich aan een nummer van Céline Dion wil wagen, moet stevig in z’n schoenen staan!

Deze drie moedige kinderen wilden hun kans weleens wagen! Ze kozen voor een heel moeilijk nummer: The Prayer van Dion met de wereldberoemde operazanger Andrea Bocelli.

De kinderen Claudia, Matteo en Matteo Markus beschikken over een grote dosis talent. De hele zaal is muisstil wanneer Claudia begint te zingen.

De drie kinderen namen een tijd geleden deel aan The Voice Kids Duitsland. Hoewel ze indertijd concurrenten waren, bundelden ze hun talent om een prachtige cover te brengen, waarvan heel wat luisteraars de tranen in de ogen kregen.

Als je hen zo hoort zingen, is het moeilijk te geloven dat het nog maar kinderen zijn. Bekijk de video hieronder en deel dit als ook jij zo onder de indruk was.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder