-

Economie

Rechter zet licht op groen voor verwijdering of slachting van 4.000 wilde paarden.

De brumbies, de wilde paarden die al bijna 200 jaar vrij door de Australische Alpen lopen, dreigen hun huis en zelfs hun leven te verliezen.

Na de verwoestende bosbranden kwam de regering van de staat New South Wales met een groot plan om de natuur te herstellen. Maar dat plan omvat eveneens het afmaken van geiten, herten en varkens – en de verwijdering van meer dan 4.000 brumbies – in het Kosciuszko National Park.

Licht op groen

De federale rechter zette het licht op groen. De reden is om het milieu te beschermen, maar heel wat mensen zijn het daar niet mee eens. Verschillende personen en organisaties stelden beroep in tegen de slachting, maar ze werden telkens afgewezen.

Het verwijderen van brumbies is volgens de Kosciuszko Wild Horse Heritage Act 2018 inderdaad mogelijk, zo lang er maar een houdbare populatie wordt behouden.

Plaag

In de staat Victoria worden de brumbies beschouwd als ‘plaagdieren’ en zijn ze niet beschermd. Volgens de staat vormen de dieren een bedreiging voor inheemse dieren en planten.

Matthew Jackson van Parks Victoria legde uit: “Het behoud van het Alpine National Park is hierin cruciaal. Inheemse Alpen-planten en dieren, die nergens anders op aarde voorkomen, zijn niet opgewassen tegen het gewicht, de begrazing, de harde hoeven of het vertrappelen van de wilde paarden.”

Weerstand

De bewoners van Victoria zijn tegen de slachting en eisen een menselijke oplossing. Mensen boden aan om de paarden ter adoptie aan te bieden in plaats van ze te laten afmaken. Zelfs Olivia Newton-John schaarde zich achter de dierenliefhebbers.

De houding van de staat botst op heel wat weerstand vanuit de samenleving. Zo vertelde veehouder Philip Maguire: “Het is geen ecologisch probleem. Geen enkele plant of geen enkel dier is in gevaar door de brumbies. De omgeving is in harmonie gekomen na 200 jaar samenleven.”

De opruiming werd voorlopig uitgesteld tot 9 juni, maar de bevolking doet er alles aan om de dieren te redden. Er werd een online petitie gestart, die al bijna 150.000 keer ondertekend werd.

Deel dit bericht als ook jij vindt dat deze majestueuze paarden gered moeten worden!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder