-

Economie

Rechter zet licht op groen voor verwijdering of slachting van 4.000 wilde paarden.

De brumbies, de wilde paarden die al bijna 200 jaar vrij door de Australische Alpen lopen, dreigen hun huis en zelfs hun leven te verliezen.

Na de verwoestende bosbranden kwam de regering van de staat New South Wales met een groot plan om de natuur te herstellen. Maar dat plan omvat eveneens het afmaken van geiten, herten en varkens – en de verwijdering van meer dan 4.000 brumbies – in het Kosciuszko National Park.

Licht op groen

De federale rechter zette het licht op groen. De reden is om het milieu te beschermen, maar heel wat mensen zijn het daar niet mee eens. Verschillende personen en organisaties stelden beroep in tegen de slachting, maar ze werden telkens afgewezen.

Het verwijderen van brumbies is volgens de Kosciuszko Wild Horse Heritage Act 2018 inderdaad mogelijk, zo lang er maar een houdbare populatie wordt behouden.

Plaag

In de staat Victoria worden de brumbies beschouwd als ‘plaagdieren’ en zijn ze niet beschermd. Volgens de staat vormen de dieren een bedreiging voor inheemse dieren en planten.

Matthew Jackson van Parks Victoria legde uit: “Het behoud van het Alpine National Park is hierin cruciaal. Inheemse Alpen-planten en dieren, die nergens anders op aarde voorkomen, zijn niet opgewassen tegen het gewicht, de begrazing, de harde hoeven of het vertrappelen van de wilde paarden.”

Weerstand

De bewoners van Victoria zijn tegen de slachting en eisen een menselijke oplossing. Mensen boden aan om de paarden ter adoptie aan te bieden in plaats van ze te laten afmaken. Zelfs Olivia Newton-John schaarde zich achter de dierenliefhebbers.

De houding van de staat botst op heel wat weerstand vanuit de samenleving. Zo vertelde veehouder Philip Maguire: “Het is geen ecologisch probleem. Geen enkele plant of geen enkel dier is in gevaar door de brumbies. De omgeving is in harmonie gekomen na 200 jaar samenleven.”

De opruiming werd voorlopig uitgesteld tot 9 juni, maar de bevolking doet er alles aan om de dieren te redden. Er werd een online petitie gestart, die al bijna 150.000 keer ondertekend werd.

Deel dit bericht als ook jij vindt dat deze majestueuze paarden gered moeten worden!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder