-

Economie

Rachel onthult waarom ze vriend liet zitten.

Rachel Hazes is alweer vrijgezel. Net nu de relatie met Mike zo goed leek te gaan en ze grotendeels samenwoonden, zet Rachel er een punt achter. De weduwe van wijlen André Hazes vertelt nu waarom.

Nachtmens

Rachel onthulde aan weekblad Story: “Het gaat me echt zó aan het hart. Laat ik beginnen te zeggen dat Mike de liefste man is die ik de laatste jaren heb gekend. Maar het werkt gewoon niet tussen ons.” De brunette zegt dat ze het gewoon te druk heeft met haar tweede boek en een nieuwe musical. Mike daarentegen heeft een eigen bedrijf in het noorden van het land, waar hij nog woont. Ze waren vaak samen, maar ze hadden gewoon heel andere ritmes. Mike wil om middernacht in bed liggen, terwijl Rachel meer een nachtmens is die tot drie uur ’s ochtends in de weer is. Rachel vervolgt: “Als je verliefd bent, is alles spannend. Maar nu ik het normale leven weer een beetje opgepakt heb, ben ik voortdurend onderweg.”

Met steen in maag

Het was Rachel die een punt zette achter de relatie. Dat lag haar best moeilijk. Daarover vertelde ze openhartig: “Met een steen in mijn buik heb ik er een punt achter gezet. Mike verdient een vrouw die er voor hem is. Maar het leven dat ik leid, is niet aan dat van hem aan te passen.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder