Connect with us

Economie

Politie uitgescholden tijdens helpen van zwaargewond paard na ongeluk met trailer.

Bij een ongeluk op de A28 raakte een paard in een trailer zwaargewond. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de politie zette de plaats van het ongeval af. Zo kon de dokter zijn werk in alle rust doen. Helaas was niet iedereen daar even blij mee.

De politie doet het relaas op Facebook. Ze leggen uit: “Om een veilige werkplek te creëren voor de arts, voor andere betrokkenen, maar ook voor onszelf, besluiten we om de weg voor even af te sluiten.”

Beledigingen en scheldwoorden

Toch wilde een aantal mensen ondanks de versperring toch nog voorbij rijden. Een van de agenten onthult: “Mijn collega en ik vertellen dat het even niet kan en blijkbaar is het dan normaal dat je ons dan gaat uitschelden en beledigen. Om de snelweg vrij te maken, verplaatsen wij alle betrokkenen naar een grasveld naast de afrit. Het paard is ernstig gewond dus er moet met spoed een veearts ter plaatse komen.”

Verbijsterd

De agenten kregen de ergste verwijten en lelijkste scheldwoorden naar hun hoofd geslingerd. Ze zijn verontwaardigd. De politie merkte op: “We zijn daar om hulp te verlenen na een ongeval, een dier is zwaargewond en heeft hulp nodig. Laat ons ons werk doen en accepteer dat het soms even anders gaat dan dat je gepland had. Wij doen er alles aan om, in de eerste plaats, hulp te verlenen en daarna om zo snel mogelijk weer terug naar een normale situatie.”

Tot slot hebben ze nog een belangrijke boodschap voor hun medemensen: “Een beetje begrip en medewerking is niet teveel gevraagd, toch?” Wat het paard betreft, is het nog niet zeker of het dier het zal overleven. De agent hoopt dat de veearts nog iets kan doen voor het arme dier.