-

Economie

Pestjongeren duwen handhaver in het water.

Dinsdagmiddag duwde een jongen een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Urk in het water. Een omstander filmde het tafereel. Ondertussen arresteerde de politie vier verdachten. Het gaat om jongemannen van 17 tot 20 jaar.

De jongen sloeg daarna op de vlucht met een kompaan. Voor het incident zouden de jongeren aan de handhaver gevraagd hebben of zij een telefoon uit het water mochten halen. Toen de boa even niet oplette, werd hij door een van de jongens hardhandig in het water geduwd.

Niet te tolereren

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker reageerde verontwaardigd. Ze zei: “Ik heb hier geen woorden voor. Hoe haal je zoiets in je hoofd? Handen af van onze boa’s! Dit is niet te tolereren. De heren doen er goed aan om zich zo snel mogelijk te melden bij de politie.”

Later meldde de politie dat er vier verdachten werden aangehouden.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder