Connect with us

Economie

Pestjongeren duwen handhaver in het water.

Dinsdagmiddag duwde een jongen een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Urk in het water. Een omstander filmde het tafereel. Ondertussen arresteerde de politie vier verdachten. Het gaat om jongemannen van 17 tot 20 jaar.

De jongen sloeg daarna op de vlucht met een kompaan. Voor het incident zouden de jongeren aan de handhaver gevraagd hebben of zij een telefoon uit het water mochten halen. Toen de boa even niet oplette, werd hij door een van de jongens hardhandig in het water geduwd.

Niet te tolereren

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker reageerde verontwaardigd. Ze zei: “Ik heb hier geen woorden voor. Hoe haal je zoiets in je hoofd? Handen af van onze boa’s! Dit is niet te tolereren. De heren doen er goed aan om zich zo snel mogelijk te melden bij de politie.”

Later meldde de politie dat er vier verdachten werden aangehouden.