-

Economie

Nieuwe vriend van BZV-Annemiek is chronisch ziek.

Charlie-Robinson Poortvliet, de nieuwe vriend van boerin Annemiek (26), heeft een chronische ziekte. Op zijn blog was Charlie, acht jaar ouder dan Annemiek, openhartig over zijn ziekte.

Behandelingen gestopt

Charlie liet op zijn website weten: “Na jarenlang progressief achteruit te zijn gegaan, besloot ik begin 2013 eindelijk door de medische molen te gaan.” Aanvankelijk dachten de dokters nog dat hij aan het Chronische Vermoeidheidssyndroom leed. Later kwam iets anders aan het licht: hij kreeg de diagnose van de Ziekte van Lyme. In 2017 stopte hij met de behandelingen. Daarover onthulde hij: “Na jaren van behandelen en vechten was ik er wel klaar mee. Ik heb geaccepteerd dat ik nooit meer helemaal zal genezen en 70 procent van mijn kunnen het maximaal haalbare is. Waar de focus eerst op behandelen en genezen lag, ligt deze nu op het leven binnen mijn grenzen.”

Meer lichamelijke klachten

Charlie vertelt dat hij lijdt aan een medische waslijst klachten. Door de jaren heen onderging hij een hele reeks operaties en had verschillende ziektes. Hij had kinkhoest, werd behandeld voor teelbalkanker en had een blindedarmontsteking. Daarnaast had hij zowel de oude als de nieuwe variant van Pfeiffer.

We hopen dat de toestand van Charlie de komende jaren verbetert en dat hij en Annemiek nog vele mooie jaren mogen hebben!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlie-Robinson Poortvliet (@cpoort) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annemiek Koekoek (@annemiekkoekoek) op

Economie

Blikjesroof van de eeuw: Hoofddorp opgeschrikt door brutale dief!

In Hoofddorp is een opmerkelijke en brutale diefstal gepleegd die de inwoners met ongeloof achterliet. Wat begon als een doodgewone dag in de wijk, eindigde in wat velen al gekscherend de “blikjesroof van de eeuw” noemen. Een man slaagde erin om in korte tijd een indrukwekkende hoeveelheid lege blikjes te stelen, met verbazing en zelfs hilariteit tot gevolg.

Een ongebruikelijke diefstal

Het incident vond plaats in een rustige buurt, waar bewoners vaak hun lege blikjes in containers bewaren voor recycling. Deze blikjes zijn niet alleen bedoeld voor milieuvriendelijke doeleinden, maar bieden vaak ook een kleine financiële beloning bij inlevering. Dit leek precies de motivatie te zijn voor de onbekende dader, die zijn zinnen had gezet op een grote buit.

Bewoners hadden al eerder verdachte activiteiten opgemerkt rond de afvalcontainers, maar niemand had gedacht dat het zo ver zou gaan. Volgens getuigen werd er een persoon gezien die met grote zakken rond de containers liep en ze razendsnel vulde met blikjes. “Het leek wel alsof hij een missie had,” zei een buurtbewoner. “Hij was niet zomaar een blikjesverzamelaar, dit was professioneel.”

De roof in actie

De dader ging uiterst geraffineerd te werk. Hij kwam aan met een kleine bakfiets, waarin hij een speciaal vak had om de blikjes in op te slaan. Volgens getuigen was hij in minder dan tien minuten klaar met zijn actie en vertrok hij met een opvallend grote hoeveelheid zakken vol blikjes. Het leek een perfect uitgevoerde operatie.

“Ik keek uit het raam en zag hoe hij alles inpakte,” zei een bewoner. “Ik dacht nog: dat is best veel blikjes voor één persoon. Maar voordat ik het doorhad, was hij al weg.”

Reacties uit de buurt

Het incident heeft tot veel reacties geleid in de buurt. Sommige bewoners konden er wel om lachen, terwijl anderen boos waren over de brutaliteit van de actie. “Die blikjes zijn voor ons bedoeld om te recyclen. Het is gewoon respectloos om zoiets te stelen,” zei een verontwaardigde buurtbewoner. Anderen zagen de humor er wel van in. “Het is toch een beetje briljant. Wie bedenkt dit?”

Wat doet de politie?

Hoewel de politie doorgaans niet ingrijpt bij dit soort diefstallen, heeft de omvang van de buit ervoor gezorgd dat er toch een onderzoek wordt gestart. Volgens een woordvoerder van de politie is het belangrijk om te achterhalen of dit een eenmalige actie was of dat er sprake is van een groter patroon. “We nemen dit serieus, omdat het niet alleen om diefstal gaat, maar ook om respect voor de buurt.”

De vraag naar blikjes

De stijgende prijzen van recyclebare materialen zoals aluminium kunnen een verklaring zijn voor dit soort incidenten. Blikjes hebben de afgelopen jaren een hogere inruilwaarde gekregen, waardoor ze aantrekkelijk zijn geworden voor dieven die snel geld willen verdienen.

Conclusie

De blikjesroof van de eeuw blijft het gesprek van de dag in Hoofddorp. Het laat zien dat zelfs de kleinste dingen, zoals lege blikjes, aanleiding kunnen zijn voor een opmerkelijk misdrijf. Of de dader gepakt wordt, blijft voorlopig de grote vraag. Eén ding is zeker: dit incident zal nog lang worden besproken in de buurt.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MISDAADNL (@misdaadnl)

Lees verder