Connect with us

Economie

Nadat een zoen hun baby doodde, waarschuwen deze rouwende papa en mama alle ouders.

Toen Sarah Pugh haar vierde baby mee naar huis nam, had de Australische moeder geen enkele reden tot bezorgdheid. De vrienden en de familie stroomden toe en iedereen wilde de nieuwste aanwinst van de familie een kusje geven. Maar toen Eloise niet meer wilde eten en gewicht begon te verliezen, sloeg de bezorgdheid toe.

Ze waren amper enkele dagen thuis en moesten al meteen weer naar het ziekenhuis, waar de ergste nachtmerrie van elke ouder uitkwam.

Facebook

Koortsblaasjes

De baby belandde op intensieve zorgen en moest aan de beademingsmachine gelegd worden. De dokters hadden de diagnose van herpes simplex virus gesteld – hetzelfde virus dat verantwoordelijk is voor koortsblaasjes. Deze ziekte had ze opgelopen van een van de goed bedoelende bezoekers.

Facebook

“Ik heb zelf nooit koortsblaasjes, maar de dokters denken dat ze de ziekte een of twee dagen na haar geboorte moet opgelopen hebben” vertelde Sarah.

Facebook

Helaas kon Eloise niet meer gered worden. Nadat ze nog geen 24 uur aan de beademingsmachine had gelegen, bezweek ze aan een infectie en moesten haar ouders afscheid van haar nemen.

Facebook

Nieuwe missie

Hoewel ze niet lang geleefd heeft, was Eloise erg geliefd. Sinds haar overlijden heeft Sarah er haar missie van gemaakt om andere ouders te waarschuwen. Het gevaar van koortsblaasjes voor pasgeboren baby’s is erg reëel – vooral voor baby’s tot zes maanden bestaat er een verhoogd risico. Sarah hoopt dat haar verhaal andere ouders deze hartverscheurende tragedie kan besparen.

Deel deze belangrijke waarschuwing met je vrienden!