-

Economie

Nadat een zoen hun baby doodde, waarschuwen deze rouwende papa en mama alle ouders.

Toen Sarah Pugh haar vierde baby mee naar huis nam, had de Australische moeder geen enkele reden tot bezorgdheid. De vrienden en de familie stroomden toe en iedereen wilde de nieuwste aanwinst van de familie een kusje geven. Maar toen Eloise niet meer wilde eten en gewicht begon te verliezen, sloeg de bezorgdheid toe.

Ze waren amper enkele dagen thuis en moesten al meteen weer naar het ziekenhuis, waar de ergste nachtmerrie van elke ouder uitkwam.

Facebook

Koortsblaasjes

De baby belandde op intensieve zorgen en moest aan de beademingsmachine gelegd worden. De dokters hadden de diagnose van herpes simplex virus gesteld – hetzelfde virus dat verantwoordelijk is voor koortsblaasjes. Deze ziekte had ze opgelopen van een van de goed bedoelende bezoekers.

Facebook

“Ik heb zelf nooit koortsblaasjes, maar de dokters denken dat ze de ziekte een of twee dagen na haar geboorte moet opgelopen hebben” vertelde Sarah.

Facebook

Helaas kon Eloise niet meer gered worden. Nadat ze nog geen 24 uur aan de beademingsmachine had gelegen, bezweek ze aan een infectie en moesten haar ouders afscheid van haar nemen.

Facebook

Nieuwe missie

Hoewel ze niet lang geleefd heeft, was Eloise erg geliefd. Sinds haar overlijden heeft Sarah er haar missie van gemaakt om andere ouders te waarschuwen. Het gevaar van koortsblaasjes voor pasgeboren baby’s is erg reëel – vooral voor baby’s tot zes maanden bestaat er een verhoogd risico. Sarah hoopt dat haar verhaal andere ouders deze hartverscheurende tragedie kan besparen.

Deel deze belangrijke waarschuwing met je vrienden!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder