Connect with us

Economie

Motoragent bevrijdt hondje uit snikhete auto.

Ondanks de waarschuwingen lezen we elk jaar verhalen over eigenaars die hun hond achterlaten in snikhete auto’s. Helaas is dat dit jaar niet anders. Deze week was het met de eerste tropische temperaturen in Nederland weer raak.

De politie in Tilburg kreeg dinsdag een melding van iemand die zich ernstig zorgen maakte om een hondje in een afgesloten auto. Het voertuig stond al geruime tijd in de zon.

Baasjes uur weg

Gelukkig slaagde een motoragent erin om het diertje te bevrijden. De politie van Tilburg schreef op Facebook: “Enkele ramen van de auto staan enkele centimeters open. Door de geopende ramen kan het hondje snel bevrijd worden.”

De baasjes keerden na een uur pas terug. Ze waren zich van geen kwaad bewust omdat ze de auto in de schaduw geparkeerd hadden. De eigenaren waren wel vergeten dat de zon draait.

Duidelijk advies

Tijdens het hete weer van de komende dagen heeft de politie een belangrijk advies voor hondenbaasjes. Ze schreven: “Ook met de ramen open wordt het nog snikheet in een auto in de volle zon. Laat nooit een hond achter in de auto met huidige temperaturen.”

De volgende dagen wordt het overigens tropisch warm met temperaturen tot 33 graden. Let dus extra goed op je huisdieren!