-

Economie

Mensen huilen als ze beseffen wat straathond van plan is met lege emmer.

Het breekt ons hart om te beseffen dat er dieren op straat worden achtergelaten of niet de liefde krijgen die ze verdienen. Helaas is dat de harde realiteit in heel wat landen, waar honden en katten op straat een normaal zicht zijn.

Geen enkel dier verdient het om op straat aan zijn of haar lot overgelaten te worden, zonder onderdak en zonder eten.

Deze straathond leeft in de straten van de Peruaanse hoofdstad Lima. De hond, die geen naam heeft, dwaalde moederziel alleen door de straten met een plastic emmer in zijn mond.

De arme hond wilde gewoon een beetje water.

De video brengt ons aan het huilen. Het lijkt alsof een persoon de hond water geeft, terwijl een ander de viervoeter streelt. Dit is helaas exemplarisch voor de harde strijd die heel wat zwerfdieren dagelijks moeten lijden.

Vanwege de aanhoudende droogte hebben dieren het nog moeilijker in het land.

We zouden zo graag alle eenzame dieren ter wereld een gouden mandje geven! Deel dit bericht als dat ook jouw vurigste wens is.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder