-

Economie

Mensen huilen als ze beseffen wat straathond van plan is met lege emmer.

Het breekt ons hart om te beseffen dat er dieren op straat worden achtergelaten of niet de liefde krijgen die ze verdienen. Helaas is dat de harde realiteit in heel wat landen, waar honden en katten op straat een normaal zicht zijn.

Geen enkel dier verdient het om op straat aan zijn of haar lot overgelaten te worden, zonder onderdak en zonder eten.

Deze straathond leeft in de straten van de Peruaanse hoofdstad Lima. De hond, die geen naam heeft, dwaalde moederziel alleen door de straten met een plastic emmer in zijn mond.

De arme hond wilde gewoon een beetje water.

De video brengt ons aan het huilen. Het lijkt alsof een persoon de hond water geeft, terwijl een ander de viervoeter streelt. Dit is helaas exemplarisch voor de harde strijd die heel wat zwerfdieren dagelijks moeten lijden.

Vanwege de aanhoudende droogte hebben dieren het nog moeilijker in het land.

We zouden zo graag alle eenzame dieren ter wereld een gouden mandje geven! Deel dit bericht als dat ook jouw vurigste wens is.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder