Connect with us

Economie

Meisjes van 15 en 17 bedreigen vrouw in Dordrecht met wapen.

In een steegje in het drukke centrum van Dordrecht is een 56-jarige vrouw zondagmiddag door twee jonge meisjes bedreigd met een wapen. De meisjes eisten geld van de vrouw. De politie is erg geschokt door het incident en meldt: “Toen de vrouw aangaf niets te hebben, gingen de daders er zonder buit vandoor.”

Meisjes onder schot

Enkele omstanders waarschuwden de politie. Op basis van camerabeelden en een signalement van de verdachten, kon de politie de meisjes opsporen. De meisjes zijn amper 15 en 17 jaar jong. De politie legde uit: “Omdat zij mogelijk gewapend waren, werden zij op ’t Achterom door agenten met een vuurwapen in de hand gevorderd om mee te werken.”

Onderzoek

De meisjes zijn afkomstig uit Zwijndrecht. In de handtas van een van de meisjes werd een wapen aangetroffen. Er wordt nog onderzocht of het om een echt wapen gaat. De politie meldde dat de meisjes nog vastgehouden worden.