Connect with us

Economie

Nederlands jongetje (14) komt om het leven bij ongeval met speedboot in Kroatië.

Tijdens een vakantie in Kroatië is een Nederlandse jongen van veertien om het leven gekomen bij een ongeval met een speedboot. Dat melden de Kroatische media.

Het ongeluk vond plaats bij een eilandengroep die populair is bij toeristen in de buurt van het Nationaal Park Kornati. De jongen was er op vakantie met zijn ouders. De Kroatische media melden dat de familie een speedboot had gehuurd. Zijn vader en broer zaten naar verluidt op de boot en het jongetje dreef achter de boot aan op een rubberband.

De bestuurder zou dan enkele manoeuvres gemaakt hebben, waardoor het jongetje zwaargewond raakte. Het jongetje kwam om het leven. De politie beklemtoont dat het onderzoek nog loopt, terwijl de lokale media speculeren over de ware toedracht.

Verhuurbedrijf aansprakelijk?

Het openbaar ministerie onderzoekt of het verhuurbedrijf van de speedboot wel in orde was. De media melden dat de bestuurder is opgepakt omdat hij niet de correcte vaarbewijzen had. Hij wordt verdacht van roekeloosheid met dodelijke afloop. Hij riskeert een jarenlange gevangenisstraf.

Gezien de familie nog geen bijstand vroeg, kon het ministerie van buitenlandse zaken het bericht nog niet bevestigen.