Connect with us

Economie

Meisje (5) vraagt aan agent of ze hem gaat neerschieten, zijn reactie gaat viral.

Amerika bevindt zich momenteel in wat een moderne mensenrechtenbeweging wordt genoemd. Duizenden Amerikanen blijven door de straten trekken om hun ongenoegen te uiten over het politiegeweld tegen de zwarte bevolking. De directe aanleiding daarvoor was de gewelddadige dood van George Floyd in handen van de politie. Maar uiteraard zijn niet alle politieagenten slecht. Integendeel. En dit meisje en deze politieagent doen ons hieraan herinneren.

De 5-jarige Simone Bartee maakte deel uit van een vreedzaam protest in Houston. Ze was met haar ouders Simoen en Sion. Toen Simone plotseling begon te huilen, werd ze opgemerkt door een politieagent. De agent stopte meteen. Hij vroeg haar wat er aan de hand was en had haar antwoord helemaal niet verwacht.

Het meisje, duidelijk bezorgd over de veiligheid van haar familie, vroeg de agent: “Ga jij ons neerschieten?” De agent, compleet in gevechtsuitrusting, knielde bij haar neer en legde zijn arm om haar schouders.

In de video gedeeld door de moeder van het kleintje horen we de agent zeggen: “We zijn hier om jou te beschermen, oké? Je kunt protesteren, je mag dansen, je mag doen wat je wil. Maak gewoon niets kapot.” De kleine Simone is nu toch een beetje gerustgesteld en snottert nog een beetje na.

Geen wonder dat deze krachtige video viral ging! Deel dit met je vrienden als ook jij dit zo’n mooi moment vond!