Connect with us

Economie

Meisje (13) doodgeschoten in eigen huis toen ze mama nieuw dansje toonde.

Een meisje (13) uit Chicago is fataal neergeschoten in haar eigen huis, toen ze haar mama een nieuw danspasje toonde.

Amaria Jones kwam op het leven op 20 juni toen een kogel van buiten hun woning door het raam vloog en haar in de hals raakte.

De kogel vloog eerst door een bordje voor hun appartement waarop stond: “In Chicago, Lives Matter.”

Op het ogenblik van het incident zaten er twee jongens van 15 en 16 bij de voordeur van het gebouw. Een andere man zag hoe er een rood lasterpuntje op hen gericht was. Dan hoorde hij meerdere schoten.

Beide jongeren liepen schotwonden op. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis en herstellen goed.

De rouwende moeder van Amaria, Lawanda Jones, sprak met de lokale media en vertelt over het moment dat ze besefte dat haar dochter neergeschoten was.

“Ze toonde me een TikTok dansje. Ik draaide me om en keek haar aan en zag dat ze op de grond naar haar hals greep”, vertelde ze. “De laatste herinnering die ik heb aan mijn dochter is hoe er bloed uit haar hals gutste.”

De moeder gaat verder: “Ze hebben het over moorden door de politie – onze burgers. Ze maken elkaar af. Onze kinderen zijn niet meer veilig. Je kunt zelfs niet meer bij de voordeur zitten. Je kunt zelfs niet meer in je eigen huis zijn, je wordt vermoord.”

Amaria wilde later advocaat worden. Maar in plaats daarvan maakte iemand abrupt een einde aan haar leven terwijl ze in haar eigen huis een dansje toonde aan mama.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.