-

Economie

Meisje (13) doodgeschoten in eigen huis toen ze mama nieuw dansje toonde.

Een meisje (13) uit Chicago is fataal neergeschoten in haar eigen huis, toen ze haar mama een nieuw danspasje toonde.

Amaria Jones kwam op het leven op 20 juni toen een kogel van buiten hun woning door het raam vloog en haar in de hals raakte.

De kogel vloog eerst door een bordje voor hun appartement waarop stond: “In Chicago, Lives Matter.”

Op het ogenblik van het incident zaten er twee jongens van 15 en 16 bij de voordeur van het gebouw. Een andere man zag hoe er een rood lasterpuntje op hen gericht was. Dan hoorde hij meerdere schoten.

Beide jongeren liepen schotwonden op. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis en herstellen goed.

De rouwende moeder van Amaria, Lawanda Jones, sprak met de lokale media en vertelt over het moment dat ze besefte dat haar dochter neergeschoten was.

“Ze toonde me een TikTok dansje. Ik draaide me om en keek haar aan en zag dat ze op de grond naar haar hals greep”, vertelde ze. “De laatste herinnering die ik heb aan mijn dochter is hoe er bloed uit haar hals gutste.”

De moeder gaat verder: “Ze hebben het over moorden door de politie – onze burgers. Ze maken elkaar af. Onze kinderen zijn niet meer veilig. Je kunt zelfs niet meer bij de voordeur zitten. Je kunt zelfs niet meer in je eigen huis zijn, je wordt vermoord.”

Amaria wilde later advocaat worden. Maar in plaats daarvan maakte iemand abrupt een einde aan haar leven terwijl ze in haar eigen huis een dansje toonde aan mama.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder