Connect with us

Economie

Man schopt bejaarde (80) bont en blauw omdat hij te traag reed.

Een man (54) uit Brugge in België riskeert een taakstraf wegens een zwaar geval van verkeersagressie. Hij schopte een bejaarde man (80) op straat in elkaar. Waarom? De vijftiger vond dat het slachtoffer niet meer vlot genoeg reed in het verkeer.

Niet zomaar schopje

Het incident vond plaats op 17 juli 2018 in Brugge. De verdachte genaamd G.S. meende dat de bejaarde man niet vlot genoeg reed. Daarop stapte hij uit zijn auto om de bejaarde man te confronteren, die inmiddels ook was uitgestapt. De gepensioneerde man kreeg verschillende klappen te verduren. De openbaar aanklager legde uit: “Het was niet zomaar een schopje. Het slachtoffer had verwondingen aan zijn borstkas en heel grote blauwe plekken op zijn bovenbenen. De beklaagde trapte hem ook in zijn kruis.”

De bejaarde man kon zich de nummerplaat van de verdachte herinneren en zo kon G.S. ingerekend worden.

Ongeloofwaardig

Aanvankelijk beweerde de man dat hij zich verweerde tegen de agressie van het slachtoffer. De openbaar aanklager maakte brandhout van die verdediging en vordert een taakstraf. De advocaat van de verdachte kon zich daarin vinden. De uitspraak is voor 30 juni.