Connect with us

Economie

Gezin houdt picknick met wilde beer, smeert broodjes voor hem en maakt selfies.

Normale mensen zouden het keihard op een lopen zetten wanneer ze een wilde beer zien. Deze familie maakte echter gezellig een boterhammetje voor hem klaar. Deze beer had blijkbaar goede tafelmanieren.

Deze beer doet ons een beetje denken aan Yogi Bear, een beer die dol is op picknicken. Dit gezin kreeg wel heel onverwacht bezoek tijdens het picknicken. Heel wat mensen zouden het op een lopen zetten, maar dit gezin besloot iets heel anders te doen.

Deze beer was helemaal niet agressief of opdringerig, maar wachtte braafjes tot hij een boterhammetje zou krijgen. De beer gedroeg zich alsof hij een familielid was. Maar dan drie keer zo zwaar en een beetje hariger.

Maar dit gedrag is natuurlijk compleet fout en zelfs gevaarlijk. De familie is op de sociale media overladen met kritiek. Wilde beren mogen absoluut niet gevoederd worden. Dat is in hun eigen belang. Anders gaan ze mensen met voedsel associëren en veroorzaken ze problemen. Soms wordt ervoor gekozen om deze opdringerige beren dan af te maken.

Beren hebben instinctief bang voor mensen en als ze gevoederd worden, gaan ze die angst verliezen. Dan gaan ze alsmaar meer mensen benaderen en kunnen ze dodelijke reflexen hebben. De beren willen dan meer voedsel en daar zullen ze alles voor doen.

Maryland Department of Natural Resources adviseert da nook: “VOER ZE NIET! Maak ze bang. Maak harde geluiden, sla op pannen of schreeuw. Beren spotten kan heel leuk zijn. Een beer in het kamp hebben, kan echter problemen veroorzaken die lang zullen aanhouden nadat u naar huis bent vertrokken. Indien een probleem escaleert, kunnen uw veiligheid en die van de beer in gevaar komen.”

Ondanks het feit dat het park vol waarschuwingen hangt, lapte deze familie de aanbevelingen aan hun laars. Dit is natuurlijk een goed voorbeeld van hoe het vooral niet moet.

Dit is gewoon het risico niet waard. Wanneer een volgende groep de beer geen eten geeft, zal hij misschien niet zo vriendelijk reageren. Laat wilde dieren, gewoon wilde dieren zijn!