Connect with us

Economie

Man ontslagen omdat hij berenwelpjes weigerde te doden eindelijk in ere hersteld.

Een man die werd ontslagen uit zijn functie van natuurbeschermingsfunctionaris omdat hij twee berenwelpjes niet wilde doden, heeft vijf jaar later zijn rechtszaak gewonnen. De man kreeg zijn ontslag omdat hij verkoos om de berenwelpjes naar de dierenarts te brengen in plaats van ze af te maken.

Het verhaal van Bryce Casavant uit British Columbia in Canada haalde in 2015 wereldwijd de krantenkoppen. Hij had een melding gekregen over een zwarte beer die bij een woonkamp in een vriezer aan het snuffelen was. Bryce kreeg de opdracht om de beer en haar twee welpjes te doden. Hij kreeg het echter niet over zijn hart om de berenwelpjes af te schieten.

Bryce negeerde het beval en nam de beertjes mee naar een dierenarts.

Maar die beslissing zou hem zijn baan kosten. Eerst werd hij geschorst zonder loon en daarna ontslagen. Bryce had de welpjes moeten doden omdat ze gewend waren aan voedsel voor mensen.

De welpjes werden opgevangen bij de North Island Wildlife Recovery Association in Errington en vervolgens weer in het wild vrijgelaten. De manager van het centrum, Robin Campbell, vindt dat Bryce de correcte beslissing nam: “De moederbeer was inderdaad een probleem, maar haar welpjes deden niets.”

Massale steun

Bryce kreeg indertijd heel wat steun. Er werden online petities opgericht om ervoor te zorgen dat hij zijn baan zou kunnen behouden. Uiteindelijk spande hij een rechtszaak in tegen zijn werkgever. Ondertussen ging hij aan de slag voor het Ministerie van Bossen en was hij zelfs kandidaat bij lokale verkiezingen. Hij pleitte toen voor een einde van de trofeejachten.

Nu, jaren later, besliste het Hof van Beroep eindelijk in zijn voordeel. Het Hof oordeelde dat Bryce volledig in zijn recht stond om de berenwelpjes niet te doden.

De man is uiteraard erg opgetogen met de beslissing: “Ik heb het gevoel dat de donkere wolken die al jaren boven mijn gezin hingen eindelijk verdwenen zijn. Maar het is een bitterzoet moment, want ik had nooit mogen schieten.”

Bryce heeft er spijt van dat hij de moeder moest doden. De overwinning van Bryce wordt ook gevierd door dierenwelzijnsgroepen die van mening zijn dat functionarissen al te makkelijk beslissen over het leven van de beren.

Lees verder

Economie

Fans Meilandjes geschokt om ingrijpende uitspraak Martien

Elke maandag vanaf 29 augustus is het nieuwe seizoen van Chateau Meiland al even te zien op SBS6. Het zevende seizoen alweer. Hoeveel seizoenen de Meilandjes nog gaan maken, weten ze nog niet precies, al zeggen ze wel: “Als de kijkcijfers instorten, stoppen we.” Maar Martien heeft méér laten doorschemeren over de toekomst. Een mededeling die de fans niet leuk zullen vinden.

Chateau Meiland is al een paar jaar een groot succes. Inmiddels speelt de serie zich niet meer af in Frankrijk, maar gewoon in Nederland. De kinderen komen ook in hun nieuwe optrekje nog vaak buurten. Ook als er geen camera’s zijn, zijn de kinderen bijna dagelijks te vinden in het huis van hun ouders. “We hebben ook gezegd, we gaan hier niet meer weg, we gaan niet meer verhuizen”, aldus Martien.

Groot hek om tuin

Martien en Erica zitten nu dus eindelijk op hun plek. Om hun tuin heen staat een goed hek. “Hierdoor hebben we geen last van fans.” Iets wat Martien een “verrijking” noemt. Maar of hij deze fans in de toekomst houdt, is de grote vraag, blijkens zijn opmerkingen tegen Veronica Superguide.

Over 5 jaar

Martien weet in ieder geval wat ze gaan doen, mochten ze minder populair worden. “Zolang wij ver boven het miljoen scoren, blijven we doorgaan. Maar over 5 jaar bestaat Chateau Meiland niet meer, hoor. Dan ben ik lekker met de kleinkinderen bezig, misschien hebben Montana en Dirk dan ook wel een kind.”

Bron: Tips en Weetjes

Lees verder

Economie

Politie beukt deur in bij woning Samantha (Barbie) de Jong

Dat het niet goed gaat met Samantha de Jong is al even duidelijk. Recentelijk werd de voormalig realityster nog gespot in een s*ksclub waar ze zichzelf aanbood aan de aanwezige mannen.

Nu schijnen en er weer grote problemen te zijn. Op het gebied van relaties kunnen we de activiteiten van Barbie niet eens meer bijhouden. Regelmatig wisselt ze van partner, wordt ze door haar vriendje de deur uitgezet en ga zo maar verder. Ieder zijn ding, maar alles wijst er vooral op dat de Oh Oh Cherso- deelneemster onwijs diep in de problemen zit. Vandaag is er weer een dieptepuntje voor Samantha bekendgemaakt.

De deur eruit gebeukt
Juicekanaal Reality_FBI deelt een bericht dat bij Barbie de deur van haar woning eruit is gebeukt door de politie. “Weet iemand wat er is gebeurd?” Staat er onder het bericht.

Stilte
Het viel haar volgers al op dat de realityster verdacht stil was op Instagram. De afgelopen periode konden haar volgers zo goed als dagelijks genieten van wat Barbie zoal bezighield, maar er is al een tijd niets meer gepost. Nog voor hier iets over gezegd kon worden, werd het nieuws naar buiten gebracht dat er een politie-inval zou hebben plaatsgevonden bij het huis van Samantha.

Machtiging tot binnentreden
Omdat ze de deur niet opendeed is er besloten om de deur in te beuken. De politie had een machtiging tot binnentreden van de woning, maar waarom is niet duidelijk. Ook zou haar vriendin Nancy (bekend van het programma Echte Meisjes) een bezoekje van de politie hebben gekregen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Mark Rutte gaat geld weggeven

Mark Rutte heeft net als (bijna) alle Nederlanders 190 euro energiecompensatie gekregen. Hij heeft het geld echter niet nodig en gaat het doneren aan…de Egelopvang in Den Haag. Dat heeft Rutte gisteren bij het programma Gesprek met de minister-president gezegd.

Mark Rutte gaat geld weggeven

Egelopvang
Rutte is ”erg voor de egelopvang”, zo zegt hij tegen presentator Xander van der Wulp. ”Ik weet eigenlijk niet of het in Den Haag zit, maar ik heb begrepen dat er wel eentje in de buurt zit.” Rutte geeft naar eigen zeggen veel aan goede doelen en werd recent door een collega gewezen op de egelopvang.

De egel schijnt het moeilijk te hebben. Drieka Rog, bestuurslid bij de opvang, zegt er het volgende over: ”10 jaar geleden waren er zo’n 350 egels in de regio. Nu zijn het er nog maar 220. De opvang kan het geld goed gebruiken, want er worden momenteel maar liefst 32 egels verzorgd.

Geld genoeg
De premier doet de donatie uit eigen beweging. ”Ik heb geen kinderen en heb lage kosten, dus ik heb dat geld niet nodig. Ik verdien een mooi salaris. Maar er zijn ook Tweede Kamerleden die niet zo veel verdienen. Die hebben dat geld wellicht hard nodig. Iedereen mag zelf bepalen wat hij of zij ermee doet.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Trending