Connect with us

Economie

Filmende Gerard haalt woede van buren op de hals.

In de buurt van het huis van Gerard Joling weerklinken wel vaker sirenes. Doorgaans heeft dat niets te maken met Gerard zelf. Naast die ene keer dan dat drie gemaskerde mannen bij hem probeerden in te breken. Nu was het weer raak. Er was heel wat politie ter plaatse en Gerard pakte meteen zijn telefoon om te filmen. Maar daar konden zijn buren helemaal niet om lachen.

Loeiende sirenes

Gerard was met Irene Moors een hapje gaan eten toen hij enkele politieauto’s met loeiende sirenes voorbij zag rijden. De politie deed een inval in een woning in de buurt. Gerard greep meteen zijn telefoon en begon alles te filmen. In de video horen we hem zeggen: “Er is wel wat aan de hand hoor, jongens. Acht politieagenten. Dit is niet goed.”

Hoewel de zanger niet wist waarom de politie daar was, filmde hij vrolijk verder. De politieagenten kwamen in beeld, maar ook enkele buren en reclameborden van firma’s uit de omgeving. De buren en de bedrijven waren niet te spreken over zijn actie. De boze eigenaar van Jachtwerf de Boeier vertelde aan Story: “Ik was tijdens de politie-inval op vakantie, maar zag in de vlog van Gerard dat mijn reclamebord vol in beeld was. Dat stond allemaal op YouTube.” De eigenaar zegt dat het zo wel leek alsof de inval bij hem was.

Niet zo leuk

Ook de buurvrouw van Gerard vond het niet fijn om in beeld te komen. Zij verklaarde: “Gerard was weer leuk bezig, maar niet heus. Hij moet ook wat aan zijn populariteit doen in deze tijden. Gerard heeft weer een hoop kijkers getrokken. We staan er lekker op.”

Ondertussen blijkt dat de politie-inval plaatsvond omdat een persoon met een wapen zwaaide. Zal Gerard de volgende twee keer nadenken alvorens zijn buren te filmen?