-

Economie

Filmende Gerard haalt woede van buren op de hals.

In de buurt van het huis van Gerard Joling weerklinken wel vaker sirenes. Doorgaans heeft dat niets te maken met Gerard zelf. Naast die ene keer dan dat drie gemaskerde mannen bij hem probeerden in te breken. Nu was het weer raak. Er was heel wat politie ter plaatse en Gerard pakte meteen zijn telefoon om te filmen. Maar daar konden zijn buren helemaal niet om lachen.

Loeiende sirenes

Gerard was met Irene Moors een hapje gaan eten toen hij enkele politieauto’s met loeiende sirenes voorbij zag rijden. De politie deed een inval in een woning in de buurt. Gerard greep meteen zijn telefoon en begon alles te filmen. In de video horen we hem zeggen: “Er is wel wat aan de hand hoor, jongens. Acht politieagenten. Dit is niet goed.”

Hoewel de zanger niet wist waarom de politie daar was, filmde hij vrolijk verder. De politieagenten kwamen in beeld, maar ook enkele buren en reclameborden van firma’s uit de omgeving. De buren en de bedrijven waren niet te spreken over zijn actie. De boze eigenaar van Jachtwerf de Boeier vertelde aan Story: “Ik was tijdens de politie-inval op vakantie, maar zag in de vlog van Gerard dat mijn reclamebord vol in beeld was. Dat stond allemaal op YouTube.” De eigenaar zegt dat het zo wel leek alsof de inval bij hem was.

Niet zo leuk

Ook de buurvrouw van Gerard vond het niet fijn om in beeld te komen. Zij verklaarde: “Gerard was weer leuk bezig, maar niet heus. Hij moet ook wat aan zijn populariteit doen in deze tijden. Gerard heeft weer een hoop kijkers getrokken. We staan er lekker op.”

Ondertussen blijkt dat de politie-inval plaatsvond omdat een persoon met een wapen zwaaide. Zal Gerard de volgende twee keer nadenken alvorens zijn buren te filmen?

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder