Connect with us

Economie

Man bewusteloos geslagen nadat hij het opneemt voor hardloopster.

Zondagmiddag is in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn een man mishandeld door vier jongeren. Toen de jongens een hardloopster lastigvielen, wilde hij het voor haar opnemen. Daarop is de man bewusteloos geslagen.

De politie bevestigt dat de jongens de hardloopsters lastigvielen. In een verklaring aan het AD legt de politie uit: “Er werd door de verdachten allerlei taal naar haar geuit.” De man wilde het voor de vrouw opnemen, maar de jongeren gedroegen zich meteen erg agressief. Hij probeerde nog te vluchten, maar de jongens sloegen hem zo hard dat hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Signalement

Omstanders verwittigden de politie en die vraagt nu dat getuigen zich zouden melden. Het gaat om licht getinte jongens van wellicht 16 tot 18 jaar oud. Drie van de jongens zijn slank gebouwd, terwijl de vierde een zwaarder postuur heeft. Een van de jongeren droeg op het ogenblik van de feiten een glimmend, olijfgroen trainingspak.

De identiteit van de jogster is niet bekend. De politie weet overigens niet of ze zich bewust was van wat zich afspeelde. “Misschien is ze wel doorgelopen”, legt de politie uit. Ze zouden ook graag met haar in contact komen.