Connect with us

Economie

Mama laat dochter (15) tattoo zetten en daar heeft ze geen spijt van.

Een moeder genaamd Diana Register liet haar 15-jarige dochter een tattoo zetten en daar heeft ze geen spijt van. Diana zei: “Ik liet mijn 15-jarige dochter een tatoeage zetten, en nee, het kan me niet schelen wat iemand erover te zeggen heeft.”

Heel wat mensen bekritiseerden haar beslissing omdat ze het veel te jong vinden voor een tattoo. Maar het is belangrijk om haar verhaal te kennen.

Lang over nagedacht

Voor heel wat mensen zijn tattoos een manier om belangrijke gebeurtenissen te herdenken. Maar niet alle tattoos hebben een diepere betekenis. Er zijn heel wat mensen die er achteraf spijt van krijgen.

Toen de dochter van Diana, Kaitlyn (15), vroeg of ze een tattoo mocht laten zetten, moest de moeder daar heel lang over nadenken. Diana vertelde: “Dus toen mijn tiener me er om vroeg, geloof me, ik heb er lang over nagedacht. En ik dacht erover na. En ik dacht erover na.”

Diana gaat verder: “Wat was haar reden? Wat wilde ze? Wilde ze indruk maken op haar vrienden? Wilde ze een trend volgen?”

Kaitlyn legde uit dat ze een kleine tattoo wilde om haar vader te eren. Haar papa Chad overleed aan kanker toen zij amper dertien jaar oud was.

Toch moest Diana nog twijfelen. Ze hadden het over de tattoo die haar oudere zus Savanna enkele jaren geleden had laten zetten. Zij liet subtiel ‘I IV IX’ op de bovenkant van haar voet tatoeëren.

Hoop, kracht en moed

De moeder legde uit: “Voor zij die de Romeinse cijfers niet meer zo goed weten, dat is 1-4-9, het politiebadge nummer van mijn man. Ik kon me geen mooier eerbetoon indenken.”

Na het dappere gevecht van Chad tegen kanker staat het nummer voor Diana synoniem voor hoop, kracht en moed. Ze schreef: “Dat is wat het voor mij betekent, en duidelijk wat het ook voor ijn kinderen betekent.”

Hartverscheurend afscheid

De avond van het overlijden van Chad, zei Diana aan haar dochter dat ze niet in de kamer moest binnengaan. Ze vroeg haar om bij haar in de hal te blijven. De moeder vertelde haar dochter dat papa niet meer zou wakker worden en dat zij dat niet hoefde te zien.

Maar zonder een woord te zeggen, ging Kaitlyn naar binnen. Huilend vertelde ze haar papa dat hij mocht gaan. Diana zei: “Ze hield zijn hand vast terwijl hij zijn laatste adem uitblies, net zoals hij die van haar had vastgehouden toen ze haar eerste adem nam.”

Na het overlijden van haar vader, staakte het meisje een aantal van haar activiteiten. Een maand later begon ze terug met turnen en dat jaar won ze het staatskampioenschap in haar leeftijdscategorie.

Diana legde uit: “Ze verhuisde, maakte nieuwe vrienden, had genoeg meisjesdrama en veranderde van school. Tijdens al die veranderingen in haar eigen leven, slaagde ze er altijd in om haar papa te blijven eren. En dat maakt haar in mijn ogen tot een echte vechter.”

“Dus toen mijn dochters een tattoo wilden om de strijd te respecteren en hun gesneuvelde held te eren, zou ik daar absoluut geen nee tegen zeggen.”

Diana liet zelf een hartfilmpje van Chat op haar voet tatoeëren. Telkens wanneer ze naar beneden kijkt, weet ze dat haar man bij haar is.

De moeder vervolgt: “Dus ja, ik liet mijn 15-jarige een tattoo zetten en nee, het kan met niet schelen wat iemand erover te zeggen heeft. Ze hebben mij, jou en iedereen die het wil weten laten zien hoe overleven eruitziet. En dat mogen ze laten zien op welke manier dan ook. Dat hebben ze verdiend.”

Wat een mooi verhaal! Laten we deze familie overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending