Connect with us

Economie

Best ingrijpend: Anita Witzier duikt de ouderenzorg in!

Anita Witzier duikt in het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen in de ouderenzorg. KRO-NCRV maakte bekend dat ze in gesprek gaat met medewerkers van bewoners van verschillende zorginstellingen.

Omdat de opnames abrupt onderbroken werden door het coronavirus, is het een extra speciaal seizoen. De opnames gingen van start voor de grote uitbraak. Daarom moesten de gesprekken vanaf afstand voortgezet worden. Anita vertelde: “Dat was heel ingrijpend. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona. We kunnen die gesprekken niet meer afronden en dat is verdrietig.”

Anita doet elke week een andere instelling aan. Ze draaide mee in onder andere instellingen in Amsterdam Oost, Arnhem, Deventer, Dordrecht, Putten en Boxtel. Met dit programma wil ze een eerlijk beeld geven van de realiteit van de ouderenzorg.