-

Economie

Leontine Borsato geniet met volle teugen van vrijgezellenbestaan.

Na de scheiding is Marco Borsato helemaal op het achterplan verdwenen. Hij trekt zich meer en meer terug, terwijl Leontine Borsato de draad weer heeft opgepikt. Leontine laat het hoofd niet hangen en geniet met volle teugen van het leven. Ze wordt ook weer vaker in het openbaar gespot. Afgelopen weekend genoot ze samen met enkele beroemde dames van een gezellig boottochtje.

Leontine raakte in november bevriend met een clubje dames die bij elkaar werden gebracht door Anouk Smulders. De vriendinnen spreken sindsdien vaak af. Dit weekend maakten ze een gezellige boottocht in Nigtevecht. En het was dolle pret!

Leontine haalt een uitspraak van Sanny Verhoeven aan: “Soms heb je ineens een klik met iemand. In november bleek dat dat ook kan met een hele groep. Anouk Smulders is initiatiefneemster want door haar is dit groepje bij elkaar gekomen en inmiddels zijn we vriendinnen.” Leontine kan dit alleen maar beamen!

Definitief uit elkaar

Het komt nooit meer goed tussen Leontine en Marco. De scheiding is definitief ingezet. Ook hun villa in Blaricum staat te koop. De verwachting is dat het huis snel verkocht zal zijn en dat ze dan aan hun eigen leven beginnen.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder