Connect with us

Economie

Kwik gaat naar de 30 graden, opgepast voor zonnebrand.

De komende dagen krijgen we te maken met een hoge zonkracht. Daarom is het oppassen voor zonnebrand. Meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline heeft dan ook een belangrijke boodschap: “Ook met een half uurtje zon kan een onbeschermde huid al verbranden.” Dit weekend gaat het kwik richting 30 graden.

Het zonlicht is zaterdag het felst met een UV-index van ruim 7. Zondag zijn er meer wolken, maar ook dan bestaat de kans om te verbranden.

Lokaal 29 graden

Na enkele frissere en natte dagen, gaat de temperatuur flink de hoogte in. Vrijdag wordt het echt zomers met temperaturen van 25 tot 28 graden. Zaterdag belooft het lokaal zelfs tot 29 graden te worden.

Van Wezel beklemtoont in zijn weersverwachting: “Met het stijgen van de temperatuur zullen meer mensen buiten zitten en zich ook insmeren tegen de zon. Dat is maar goed ook, want de zon wordt komende dagen feller. Zonkracht heeft overigens niets te maken met temperatuur.”

Kans op onweer

Zaterdag neemt de kans op onweersbuien toe. Zondag krijgen we wat meer bewolking en mogen we hier en daar een bui verwachten.