-

Economie

Kwik gaat naar de 30 graden, opgepast voor zonnebrand.

De komende dagen krijgen we te maken met een hoge zonkracht. Daarom is het oppassen voor zonnebrand. Meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline heeft dan ook een belangrijke boodschap: “Ook met een half uurtje zon kan een onbeschermde huid al verbranden.” Dit weekend gaat het kwik richting 30 graden.

Het zonlicht is zaterdag het felst met een UV-index van ruim 7. Zondag zijn er meer wolken, maar ook dan bestaat de kans om te verbranden.

Lokaal 29 graden

Na enkele frissere en natte dagen, gaat de temperatuur flink de hoogte in. Vrijdag wordt het echt zomers met temperaturen van 25 tot 28 graden. Zaterdag belooft het lokaal zelfs tot 29 graden te worden.

Van Wezel beklemtoont in zijn weersverwachting: “Met het stijgen van de temperatuur zullen meer mensen buiten zitten en zich ook insmeren tegen de zon. Dat is maar goed ook, want de zon wordt komende dagen feller. Zonkracht heeft overigens niets te maken met temperatuur.”

Kans op onweer

Zaterdag neemt de kans op onweersbuien toe. Zondag krijgen we wat meer bewolking en mogen we hier en daar een bui verwachten.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder