Connect with us

Economie

‘Jongens dwingen meisje (5) om zich te betasten voor Happy Meal’.

Een vader van een jong meisje (5) uit Helmond zegt dat zijn dochtertje benaderd is om zich te betasten. Het kind zou als ‘beloning’ dan een Happy Meal krijgen.

Omroep Brabant meldt dat het gaat om twee 14-jarige jongens, die in de wijk bekendstaan als pestkoppen. De vader zegt dat de jongens zijn dochtertje zondagmiddag misbruikt hebben bij een plantsoen. Er zouden nog anderen zijn die het ook gezien hebben. Er is melding gedaan bij de politie.

Moet stoppen

Vader Niels wil dat de tieners worden aangesproken en dat hun gedrag stopt. De vader vertelde aan de omroep: “Ik wil niet dat dit nog een keer gebeurt. De jongens zijn hier in de buurt wel bekend vanwege pesten, maar ook hebben ze vaker dit soort dingen gevraagd. Ik weet alleen niet of ze in die andere gevallen ook kinderen hebben betast.”

Bedreigingen

De moeder van een van de tieners zou al bedreigingen gekregen hebben. Daarover zei de vader: “Die kant moeten we niet op. Ik weet niet wat ze hieraan overhoudt. Het is nog te vroeg om te zien wat de gevolgen zijn. We hebben natuurlijk wel gezegd dat ze nooit meer voor iets lekkers haar kleren uit moet doen.”